Politie biedt aan Anthony Lurling excuus aan

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-08-2013 | Gewijzigd op: 20-08-2013
De Bossche politie biedt de oud-FC Den Boschspeler en huidige NAC-speler Anthony Lurling excuus aan voor verwarring rond de boete na een incident bij Kees Kroket in de Karrenstraat. .
Het is niet Anthony Lurling, maar een vriend van de voetballer, die de boete kreeg van  € 300 voor een op een gevecht lijkend incident bij Kees Kroket in de Karrenstraat in de nacht van 10 op 11  augustus 2013,  zo meldt het Brabants Dagblad vanavond [20 -8-2013]. Dinsdagmorgen nog was bericht dat Anthony Lurling de boete zou hebben gekregen voor zijn aandeel in dat opstootje. Dit is onjuist.

Anthony Lurling zeven jaar geleden, met toen nog een haardos.

foto's © paul kriele,  8 december 2006 14 februari 2012.
De hoek Karrenstraat/Visstraat bij Kees Kroket, waar de commotie op 10 augustus 's nachts ontstond. 
Een 37-jarige Bosschenaar en vriend van Lurling, verzette zich tegen zijn aanhouding en kreeg daarvoor een boete van 300 euro. "Er is wat verwarring ontstaan bij ons", bekent een politiewoordvoerder, die eerder richting media had gecommuniceerd dat Lurling de boete had gekregen. "Ik heb hem inmiddels onze excuses aangeboden via de perswoordvoerder van NAC. En dat doe ik ook aan de media", aldus de woordvoerder. Lurling krijgt overigens mogelijk toch nog een boete. De politie heeft hem en zijn vriend bekeurd voor 'vechten op straat'. Het Openbaar Ministerie zal de hoogte van die boete bepalen.