Jonge Bosschenaren opgepakt voor openlijke geweldpleging

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-08-2013 | Gewijzigd op: 25-08-2013
Twee 18-jarige Bossche mannen zijn vrijdagnacht rond half één in het centrum aangehouden voor een geweldadige vechtpartij in de Kerkstraat. Zij zouden ook voor een eerder hardhandig handgemeen die avond verantwoordelijk zijn.

Surveillerende agenten werden geattendeerd op een vechtpartij in de Kerkstraat en spoedden zich daarheen. Twee mannen gingen er vandoor, maar konden allebei na een korte achtervolging worden ingerekend. Een 25-jarige man uit Rosmalen verklaarde kort daarna zonder enige aanleiding door de mannen te zijn mishandeld. Hij liep letsel aan zijn gezicht op.
Op basis van het signalement van de twee aangehouden mannen, vermoedt de politie dat zij mogelijk ook betrokken zijn geweest bij de mishandeling van een 25-jarige Dungenaar. Een uur eerder kreeg deze man namelijk na een klein opstootje in de Kerkstraat een dusdanig harde klap tegen zijn hoofd, dat hij later met ernstig oogletsel werd overgebracht naar het UMC in Utrecht voor een medische  behandeling. De politie vermoedt dat er bij die mishandeling een slagwapen zou zijn gebruikt.

De politie roept getuigen van een van de vechtpartijen op zich te melden via 0900-8844.