20 arrestaties by Brabanthallen en na kinderhockey

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-11-2008 | Gewijzigd op: 24-11-2008

-Na de Nacht van Brabant, vrijdagnacht 21 november 2008, is een 18-jarige Schijndelnaar opgepakt omdat hij een spiegel van een politieauto had afgetrapt. Kort ervoor was de man door de beveiliging uit de Brabanthallen gezet. Bij het botvieren van zijn frustraties koos ie toevallig voor een recherchewagen die op de Diezekade geparkeerd stond, maar dat niet aan de aandacht van een surveillance was ontgaan.

-Ook na dit Brabantse muziekfestival werd vrijdagnacht een 19-jarige Waalwijkse automobilist die op de Diezekade bijna tegen hun politieauto aanreed terwijl hij op de verkeerde weghelft zat meegenomen naar het bureau. De jongeman bleek meer dan anderhalf promille alcohol in zijn bloed te hebben. Dat kostte hem –naast een bekeuring- zijn rijbewijs.

-Na Faboulous Dance Event van zaterdagnacht 22 november 2008 in de Brabanthallen zijn tien aanhoudingen verricht. Tijdens en na het evenement vonden vechtpartijen plaats waarbij in totaal zes mensen aangehouden zijn voor mishandeling. Voor het bezit van drugs werden vier mensen aangehouden. Er zijn bijna 30 pillen en verschillende zakjes poeder in beslag genomen.
Ook een 32-jarige man uit Grave is van zaterdag op zondag- kort na middernacht -vanwege mishandeling van een beveiligingsmedewerker van de Brabanthallen vastgezet. De politie moest bij de aanhouding de wapenstok gebruiken omdat de man erg agressief was. Ook bemoeiden omstanders zich met dit incident. Daarom werd een politiehond ingezet.
-Zondagmorgen vroeg [5 uur] werd een 24-jarige Bosschenaar -in dronken toestand aangehouden omdat hij op de rijksweg A59 in de richting van Waalwijk liep. Bij nadering van de politieauto smeerde hij h’m de polder in, maar even later kon hij alsnog worden gepakt toen ie wederom op de snelweg liep.

Ouders knokken na kinder-hockeywedstrijd

Na een massale vechtpartij bij een ijshockeywedstrijd met kinderen in de sporthal aan de Victorialaan zijn zaterdagavond zes volwassen, allen mannen, aangehouden. Voor Red Eagels was het een thuiswedstrijd tegen HIJS Den Haag die bij de stand  5-1 werd gestaakt. Daarop brak er tussen de ouders onerling  een vechtpartij uit.
Op locatie en later in de avond werden na onderzoek de verdachten aangehouden. Vier van hen (16, 30, 40 en 45 jaar) kwamen uit de Randstad, één uit Alkmaar (41 jaar) en één uit Schijndel (41 jaar). Zij behoorden bij de tegenpartij die uitkwam tegen een Bossche club De meeste hadden lichte verwondingen in het gezicht en op het lichaam. De politie had handenvol werk aan de gevolgen[ onderzoek, verhoren e.d] met dit incident.