Kerkstraat : Agent loopt oogletsel op bij aanhouden van inbreker

Printerversie
Gepubliceerd op: 08-09-2013 Een politieman heeft zaterdagochtend 7 september  2013 in de Kerkstraat,  tijdens het aanhouden van een 30-jarige Bosschenaar, oogletsel opgelopen. De verdachte probeerde in een winkel in te breken.

Rond 3.00 uur ´s nachts zag de agent op de fiets dat de verdachte aan de deur van een winkel in de Kerkstraat stond te rommelen. Toen de man werd aangesproken reageerde hij agressief en beledigend. Bij zijn aanhouding verzette de man zich heftig en sloeg de agent met een vuist tegen diens gezicht en drukte hem over de balustrade in de fietsenkelder aldaar. Hoewel de agent zich kon loswerken, viel hij vervolgens achterover met zijn hoofd tegen de grond. De fietshelm heeft hem van letsel kunnen behoeden. 
Mede doordat de verdachte op de agent ging zitten, met zijn vingers in diens gelaat ging krabben en met zijn vingers diens ogen uitstak, raakte de agent beklemd. Dankzij te hulp geschoten collega´s en met omstanders kon de man uiteindelijk onder bedwang worden gehouden. Hij is aangehouden.
De agent heeft zich vanwege een hoornvliesbeschadiging en andere verwondingen aan het gezicht, onder doktersbehandeling gesteld.