Vrouw in brandgang neergestoken op de Vliert/laatste berichtgeving

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-09-2013 | Gewijzigd op: 11-09-2013
Bericht van 12 september 2013 Omroep Brabant tmeldt persoonlijk tragedie.

De Zweede scholiere Saga Backman, die gisteren werd doodgestoken in Den Bosch, heeft de de dag voor haar overlijden nog met haar mentor van het Koning Willem I College gesproken over doodsbedreigingen van haar ex-vriend.  "De mentor van Saga heeft toen het een en ander opgeschreven", zegt het afdelingshoofd. Bovendien zegt hij dat Saga "een speciale ingang bij de politie had. Als Saga 112 belde, werd zij direct doorverbonden naar de politie", zegt hij.
Herdenkingsplek
De school kreeg dinsdagmiddag te horen dat de doodgestoken vrouw, Saga was. Alle lessen zijn toen direct afgeblazen. In de school is een herdenkingsplek ingericht.

Bericht van 10 september 2013 Vrouw neergestoken op de Vliert
Vanmorgen, dinsdag 10 september 2013, is  rond kwart over acht in een brandgang aan de Leonardus van Veghelstraat een 19-jarige vrouw neergestoken. Later vanmorgen is het slachtoffer in het ziekenhuis overleden.
De dader heeft haar kennelijk opgewacht en is na zijn daad weggevlucht. Het slachtoffer heeft veel bloed verloren en is door een ambulance weggevoerd. Het zag er niet goed uit!
Het incident heeft voor nogal wat tumult gezorgd in de buurt.
De trauma heli is nog geland op een terrein aan de Mgr. Diepenstraat.
Op dit moment is de straat afgezet en doet de politie een technisch onderzoek.
De politie roept getuigen op  zich te melden via  0900-8844.

-Boven: Inkijk in de Leonardus van Veghelstraat vanaf de Aartshertogenlaan, waar op de hoek de pers op de uitkijk staat. Het huis van het slachtoffer is het tweede van links.
-Rechts: Inkijk in de straat vanaf de Ophoviuslaan richting Aartshertogenlaan. Het huis staat rechts achter de struik.
Maar het incident vond plaats in de brandgang achter het huis.


foto's © paul kriele, 10 september 2013.

Signalement
Een buurvrouw meldt ons hedenmorgen11.30 uur dat het ging om een blond meisje van rond de 20. Diverse media melden dat het gaat om een vrouw van Zweedse afkomst. De verdachte is een getinte jongenman met dreadlocks. De traumheli is nog geland op het erbij gelegen grasveld in de Baden Powellstraat, aldus de kamerbewoonster.

Omroep Brabant meldt: 
Buurtbewoners zeggen dat de jonge vrouw is aangevallen toen ze haar huis dinsdagochtend verliet. Volgens omstanders zou het slachtoffer wonen in een studentenhuis in de buurt. Een moeder en haar zoontje die tegenover de brandgang wonen, hebben de steekpartij zien gebeuren. Een buurtbewoonster denkt dat de vrouw is opgewacht door een onbekende jongeman die ze eerder die ochtend zag lopen in de buurt. De jongeman zou volgens een buurtbewoonster zijn gezicht onder een capuchon hebben verborgen en zenuwachtig heen en weer hebben gelopen.

Terug naar boven