Na Bureau Brabant, kort erop verdachte steekpartij aangehouden

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-09-2013 | Gewijzigd op: 18-09-2013
Enkele uren na de uitzending van Bureau Brabant maandagavond 16 september 2013, kon de politie na tips al de vermoedelijke dader* van de steekpartij in café 'Jij en ik'  [Karrenstraat] aanhouden. De politie kreeg toestemming van het OM voor een snelle uitzending van de beelden met de man, vanwege de ernst van het misdrijf en omdat gevreesd werd dat herhaling kon volgen.

De dader is voor horeca-ingewijden- een bekende Bosschenaar V.K., die in 2010 uit de PI in Vught als zogenaamd bezoeker wegliep. ..

Het betrof een besloten feest. Het slachtoffer is J.v.D., medewerker bij Hotel Central [geweest].


De politie doet al onderzoek in en om het café 'Jij en ik' in de Karrenstraat, na het steekincident van zondagvond 15 september 2013
.

foto © paul kriele, 15 september 2013.

Bij het steekincident raakte een 28-jarige Rosmalenaar, als gast van een besloten feestje, gewond door een of meerdere messteken. De verdachte was weggerend maar er waren wel camerabeelden van hem.  Die werden maandagavond in Bureau Brabant vertoond. In de uitzending van Omroep Brabant werd om tips gevraagd.

Vanaf het moment van uitzending op maandagavond 16 september 2013 werd de politie via de telefoon, al dan niet anoniem en via social media bestookt met tips en informatie over de identiteit van de verdachte. Al vrij snel daarna wist het onderzoeksteam de mogelijke identiteit van de verdachte te achterhalen. Deze 34-jarige Bosschenaar werd opgespoord en kon in de loop van de avond worden aangehouden en is in het politiebureau vastgezet.

Het politieteam dankt al die mensen voor hun hulp.