Arrestaties na bedreiging en diefstal boot

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-09-2013 Twee Bossche mannen zijn maandagmiddag 23 september 2013 na een achtervolging over het water opgepakt in verband met een bedreiging en een diefstal van een roeiboot.
De eigenaar van een gestolen roeiboot nam maandagmiddag contact op met de politie omdat hij zijn boot in de richting van Engelen zag varen en de achtervolging had ingezet. De boot werd in juli gestolen vanaf een ligplaats een de Brede Haven.
Tijdens de achtervolging werd de gestolen boot vergezeld van een tweede boot. Toen de bestuurders in de gaten kregen dat ze achtervolgd werden zou de 66-jarige bestuurder van het tweede bootje de eigenaar van de gestolen boot hebben afgesneden en hierbij zijn boot hebben geramd en vervolgens met een mes hebben bedreigd.
Gewaarschuwde agenten zijn op de Bossche Ketelaarskampweg op de boot gestapt, waarop ze samen met de benadeelde de achtervolging hebben ingezet. Bij de Graaf van Solmsweg gingen de twee bootjes aan de kant en kon de 44-jarige bestuurder van de gestolen boot rond 15.35 uur aangehouden worden.
De 66-jarige bestuurder van de tweede boot besloot er opnieuw van tussen te gaan. Hierop is de politie, samen met de eigenaar van de gestolen boot weer achter deze verdachte aangegaan. Uiteindelijk kon hij even later op de Ketelaarskampweg opgepakt worden. Het tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.