Politiehond bijt een, van een duo-inbekers, in bil

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-10-2013 | Gewijzigd op: 20-10-2013

De politie heeft zaterdagavond laat [19 oktober] een 20-jarige Bosschenaar en een 16-jarige jongen uit Rosmalen aangehouden die van een woninginbraak in de Leuvenstraat worden verdacht.
Na een melding van een buurman zag de politie, toen ze bij de woning aankwam,  enkele jongens wegvluchten . Een politieman trachtte ze achterna te rennen, maar verloor hen echter in het Beatrixpark uit het oog. Na de inzet van een  politiehond kon de 16-jarige Rosmalense jongen daar worden gepakt. Ondanks een waarschuwing om uit de bosjes te komen, bleef hij daar zitten, maar werd met een beet door de politiehond geratrappeerd.
De andere jongen, de 20 jarige Bosschenaar kon na een achtervolging -waarbij hij eerst nog aan een controle met zijn auto ontsnapte, alsnog bij de Kooikersweg worden aangehouden door hem klem te rijden. In zijn auto lagen inbrekersgereedschappen. Diens auto en het inbrekersgerei  werden in beslag genomen.  De man wordt in elk geval beboet voor zijn gevaarlijke rijgedrag

Gestolen spullen vernield
Uit de betreffende woning werden diverse goederen gestolen, waaronder een computer en een televisie. Deze vonden de agenten kapot terug in een brandgang.