Massale inval politie, Defensie etc.in woonwagenkamp Deutersestr.

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-10-2013 | Gewijzigd op: 02-11-2013
Vanmorgen 31 oktober 2013 tegen 7 uur heeft de politie ondersteund door Defensie, douane en de FIOD een massale inval gedaan in het kleine woonwagenkamp aan de Deutersestraat. Niet te verwarren met het grote kamp aan de Vlijmenseweg.
De zgn. Handhavingsactie richt zich op [belasting - en sociale wetten] fraude, het witwassen van geld en door misdaad verkregen inkomsten en andere overtredingen.
Volgens een woordvoerder van de politie zijn er al enkele aanhoudingen verricht. Een politieheli hing aan het begin van de actie, die nog voortduurt, in de lucht. 

Politiebericht over effect inval in kampje
In totaal is er meer dan 350.000 euro aan contant geld aangetroffen. Daarnaast is er direct beslag gelegd op vele dure sieraden, horloges en diamanten. Voor het afvoeren van exclusief 16de/17de-eeuws porselein en diverse kunstwerken is speciaal vervoer geregeld, omdat de getransporteerde waarde voorzichtig getaxeerd is op circa 5 miljoen euro.

Vrijdagmiddag is er gestart met het afvoeren van 23 voertuigen en 4 grote caravans die op het terrein stonden. Ook is elektronica en dure koi-karpers en pony’s zorgvuldig afgevoerd van de locatie. Bovendien is beslag gelegd op grote hoeveelheden merkkleding waarvan het merendeel nog een prijskaartje bevatte.

Tot slot is beslag gelegd op bankpassen, eigendomsbewijzen, buitenlandse bankrekeningen en gegevensdragers.