Mannen aangehouden voor diefstal v/a terrein Klimopschool

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-11-2013 Vrijdagmorgen vroeg [22 nov. 2013], even na middernacht, hield de politie in West I vier mannen (22, 28, 29 en 49 jaar) aan die verdacht worden van diefstal vanaf de in verbouwing zijnde Klimopschool aan de Heerendonklaan. Een agente kreeg klappen van een mogelijk vijfde, nog voortvluchtige verdachte.


Enkele politie-eenheden stelden direct na een melding van een passant over een inbraak bij de school op Deuteren door meerdere personen. Er was ook een bestelauto bij aanwezig.
Op het dak van de school trof de politie de oudste, 49-jarige verdachte aan. Op de Simon Stevinweg wilden politiemensen de inzittenden van de vermoedelijk weggereden bestelauto controleren, maar de bestuurder ging er te voet van door, maar kon kort erop worden gepakt. De twee passagiers die achterbleven in de auto, werden eveneens aangehouden.
De politie onderzoekt nog naar de betrokkenheid van de mannen bij de inbraak op het schoolterrein in Deuteren. 
Licht gewonde agente
Een agente hield in de directe omgeving een andere, vijfde verdachte staande. Maar daarbij ontstond een worsteling waarbij de agente enkele klappen in het gezicht opliep. Deze man wist te ontkomen en is nog voortvluchtig.