Werkster gedraagt zich als dievegge

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-11-2013 De politie heeft een 34-jarigeBossche vrouw aangehouden op verdenking van verschillende diefstallen uit woningen, gepleegd in haar hoedanigheid van ingehuurde poetsvrouw.

De vrouw schreef een sollicitatiebrief  als schoonmaakster, die ze bij verschillende woningen in Den  Bosch en  Rosmalen in de bus deed. Enkele mensen reageerde positief en huurden haar in voor huishoudelijke klusjes.
Na verloop van tijd bleek dat er goederen uit huis verdwenen. Ondanks dat ze met haar daden werd geconfronteerd, bleef de dievegge ontkennen. Over de periode oktober 2012-maart 2013 kwamen maar drie aangiftes binnen.
Bij een onderzoek door de  recherche bleek dat deze verdachten in december 2013 ook al voor de rechter moet komen voor diefstallen die tussen november 2010 en juni 2012 zijn gepleegd.

De vrouw wist langere tijd uit handen van de politie te blijven, maar op 15 november is ze aangehouden. Na uitgebreid verhoor is ze de volgende dag weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek loopt nog.