Arrestaties na vechtpartij met supporters FC Den Bosch & Feijenoord.

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-12-2013 | Gewijzigd op: 14-12-2013
Zaterdagochtend 14 december 2013, zijn kort na middernacht zes jonge mannen opgepakt na een vechtpartij tussen enkele tientallen voetbalsupporters. De politie houdt er rekening mee dat het gaat om een confrontatie tussen voetbalsupporters van FC Den Bosch en Feyenoord.

...
De confrontatie vond plaats bij de Oosterplasweg waar agenten na een melding polshoogte namen. Daar stonden  diverse geparkeerde auto's en een grote groep mannen. Bij aankomst van de politie sprongen de mannen in hun auto's en gingen er vandoor richting rondweg.

Aanhoudingen

-Eén van de auto's kon na een achtervolging, waarbij de auto twee keer door rood reed, op de A59 ter hoogte van de afslag Kruisstraat klemgereden worden. De bestuurder en de bijrijder, twee mannen van 30 jaar uit Alphen aan de Rijn, werden rond half één gearresteerd. Hun auto, waarin agenten bokshandschoenen vonden, is in beslag genomen.
-Korte tijd later controleerden agenten op de Victorialaan een geparkeerde auto met inzittenden. De bestuurder, een 23-jarige man uit Helvoirt en zijn 25-jarige bijrijder uit Vlijmen zijn beiden aangehouden. In hun auto werden gebitsbeschermers aangetroffen. De bijrijder had bovendien een verwonding bij zijn oog opgelopen waarvoor hij geen plausibele verklaring had.
-Later in de nacht zijn in het Jeroen Boschziekenhuis nog twee verdachten  [23 jr.] uit  Rosmalen, aangehouden. Beiden waren voor behandeling van opgelopen verwondingen aan onder meer hun gezicht naar de Eerste Hulp gegaan.
-De zes verdachten zijn ingesloten. Vooralsnog heeft niemand aangifte gedaan.

Getuigen
De politie vraagt getuigen zich temelden via: 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.www.jeroenboschhuis.nl/