Van poging tot moord op agent : eis zes jaar cel

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-02-2014 | Gewijzigd op: 11-02-2014
Tegen de man die vandaag is berecht  is zes jaar cel geëist.
bericht 10 februari 2014 Man die verdacht wordt van  poging tot moord op agent : zes jaar cel geëist
De 52-jarige man, die bij een burenruzie op de Wolfsdonken -op zaterdagmiddag 17 augustus 2013, met een pistool op het hoofd van een agent richtte en klikte, komt dinsdagmiddag 11 februari voor de rechter. De toen 52-jarige man uit Berlicum, kwam dinsdagmiddag 11 februari 2014 voor de rechter. 
De man hield die middag in elke hand een wapen vast, toen twee agenten een huis binnen gingen. Op enig moment hield de man de vuurwapens vlakbij het hoofd van een agent en haalde in ieder geval van één van de vuurwapens de trekker over. Er viel echter geen schot! In tegenstelling tot eerdere berichtgeving waren de wapens wel geladen.Bericht van 18 augustus 2013  Wolfsdonkenlaan: Man zit vast na poging tot moord op agent

Zaterdagmiddag 17 augustus 2013 werd op de Wolfsdonkenlaan in West I een verwarde man [52 jaar] aangehouden omdat hij met twee- naar later bleek vermoedelijk ongeladen of onbruikbare- pistolen op het hoofd van een agent had geschoten.

Agenten die na een melding over een burenruzie in de Wolfsdonkenlaan ter plaatse kwamen, zagen via een geopende voordeur een man met twee vuurwapens. Na een verzoek de wapens af te geven, verdween de man in de woning. Bij een onderzoek bleek de man de wapens verstopt te hebben, maar de agenten troffen in de gang enkele buksen en een mes aan.
De verdachte liep naar binnen en kwam met twee vuurwapens naar buiten, waar de agenten stonden. In een flits richtte hij de pistolen op het hoofd van een politieagent en drukte beide vuurwapens af. Maar de wapens bleken, óf niet geladen te zijn, óf werkten niet.
De verdachte werd direct door enkele toegesnelde agenten tegen de grond gewerkt en opgesloten in het politiebureau. De politie is daarop een onderzoek gestart.
De agenten, die erg geschrokken zijn, worden opgevangen door collega's van het Bedrijfsopvang Team. geladen te zijn, óf werkten niet.
De verdachte werd direct door enkele toegesnelde agenten tegen de grond gewerkt en opgesloten in het politiebureau. De politie is daarop een onderzoek gestart.
De agenten, die erg geschrokken zijn, worden opgevangen door collega's van het Bedrijfsopvang Team.