Dirk Jan Paarlberg bankroet

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-01-2018 | Gewijzigd op: 31-01-2018
Vastgoedman Jan-Dirk Paarlberg die eerde enkele panden in Den Bosch bezat **is bankroet. Paarlberg was de zakenman die van de veroordeelde Willem Holleeder geld witwaste. Holleeder had dat geld op zijn beurt weer van anderen afgeperst. Het Openbaar Ministerie wil dat geld- ruim € 25 miljoen -van hem terugvorderen. Maar dat is 'vervlogen'.

Intussen loopt er nog een in 2013 door Paarlberg aangespannen hoger beroepszaak die hij toen indiende, nadat de rechtbank hem in maart 2013 had veroordeeld tot  terugbetaling..van  criimineel geld.
Hem was toen vier jaar gevangenisstraf opgelegd voor het witwassen van onder meer € 18 miljoen dat Willem Holleeder had afgeperst van de zakenpartner van Paarlberg Willem Endstra.

Bericht van 21 febriuari 2014 Dirk Jan Paarlberg opgepakt 

De media berichten dat Dirk Jan Paarlberg, over wie Bastion Oranje m.n. inzake onroerend goedbezit in de stad, heeft bericht, is door de politie in zijn woonplaats in Zuid-Frankrijk, nabij Saint Tropez, opgepakt.
Dirk Jan Paarlberg, veroordeeld
ivm witwassen van miljoenen.

Paarlberg is [deze week bevestigd]  vanwege het witwassen van geld veroordeeld. Hem is een gevangenisstraf opgelegd van 4 jaar. Daarom gaf Justitie opdracht tot aanhouding.
Het gaat om  € 17 miljoen dat via zijn relaties met Willem Holleeder en Willem Endstra was verkregen.

>>Zie ook bericht van 9 februari 2015 :
**Panden van Paarlberg op de Parade onteigend