Vlijmenseweg: Ruzie en chaos met ook nog eens een botsing

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-03-2014 | Gewijzigd op: 01-03-2014
Twee Bossche mannen zijn vrijdagmiddag 28 februari 2014 opgepakt bij een ruzie waarop een aanrijding volgde. Het geruzie en gedoe gebeurde op de Vlijmenseweg ter hoogte van de volkstuintjes.
De politie wist door getuigenverklaringen te achterhalen wat er precies aan de hand was geweest.


Om 14.20 uur kwamen er bij de meldkamer van de politie verschillende telefoontjes binnen. Enkele telefoontjes gingen over een man die een vrouw mishandelde op de Vlijmenseweg, andere telefoontjes gingen over een aanrijding -ook daar- waarbij iemand gewond zou zijn geraakt. Daarna regende het telefoontjes over twee mannen die elkaar op de Vlijmenseweg achterna zaten.
Door de indruk dat er nogal wat aan de hand was, begaven zich meerdere surveillanceauto's ter plaatse.
Op de Vlijmenseweg trof cde politie twee partijen en verschillenden getuigen aan. Een van de partijen was gewond en werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Na het horen van getuigen kregen de agenten het verhaal enigszins duidelijk.
Exacte toedracht ruzie en botsing
Volgens de getuigen zou een 44-jarige Bosschenaar langs de kant van de weg gestopt zijn om zijn vrouw hardhandig uit  de auto te zetten. Een passerende -in een busje- 42-jarige Bossche man wilde de vrouw te hulp schieten, maar door zijn onoplettendheid botse hij in volle vaart achterop de auto van het ruziënde stel. Hun auto reed daarop tegen de 44-jarige ruziëende man aan die gewond raakte. In die auto zat ook nog een kind.
In die commotie werd de 44-jarige man zo kwaad dat hij de 42-jarige bestuurder van het busje te lijf ging. Hij schopte tegen het busje en bedreigde de bestuurder. Die schrok daar weer van en ging er rennend vandoor achternagezeten door de andere.
slot van de commotie
De twee mannen werden aangehouden, de 44-jarige voor mishandeling en bedreiging, de 42-jarige voor de aanrijding. De zaak wordt verder uitgezocht. De vrouw die uit de auto gezet werd doet geen aangifte.