Vallende gevelplaten V&D /winkels weer geopend

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-05-2014 | Gewijzigd op: 19-05-2014
Situatie maandag 19 mei 2014 steigers  beschermen voetgangers
Na het vallend gesteente van zaterdag 17 mei zijn de winkels V&D, ETOS en Perry maandag om12.00 uur weer open gegaan. Voetgangers op de Pensmarkt kunnen onder de steigers door naar binnen.


Rondom het pand van de 'nieuwe V&D' op de Pensmarkt zijn houten steigers en afdaken gemaakt ter bescherming van voetgangers tegen vallend natuursteen.

foto © paul kriele, 9 mei 2014.

Bericht van zaterdag 17 mei2 104 Vallend gesteende van V&D pand Pensmarkt
Zaterdagmiddag rond 16.00 uur viel er weer eens een natuur stenen gevelplaat van de 'nieuwe V&D' naar beneden, terwijl op het Minderbroedersplein de terrassen druk bezet waren. De politie die ter plaatse verscheen zette onmiddellijk de Doode Nieuwstraat en de Minderbroedersstraat af. Het was afwachten op een technische inspectie vooraleer de straten weer konden worden vrijgegeven. De brandweer verrichtte met behulp van een hoogwerker al een eerste inspectie.

Doode Nieuwstraat en Minderbroedersstraat zijn op een zomerse zaterdagmiddag afgezet ivm vallend 'gesteente'....  foto's © paul kriele, 17 mei 2014/16.00 uur

Het is overigens niet de eerste keer dat er van de 'nieuwe V&D' gevelplaten naar beneden komen. Jaren terug gebeurde dat ook al aan de voorzijde Pensmarkt.