Gouden mosselpan voor In den Zevenden Hemel

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-11-2008 | Gewijzigd op: 14-11-2008
 
Meester-kok Lafdil Boucharrou die faam maakt met zijn speciale bereiding van Zeeuwse mosselen..
foto © paul kriele, 14 november 2008.
Restaurant 'In den Zevenden Hemel'
erkend als mosselrestaurant... boven alle -andere - Zeeuwse restaurants
.
foto © paul kriele, 7 november 2008.
 

De Gouden Mosselpan is vorige week donderdag 6 november 2008 uitgereikt aan restaurant 'In den Zevenden Hemel' in de Korte Putstraat. Burgemeester Rombouts overhandigde de mosselpan gemaakt door kunstenaar Rob van Trier.
De prijs, een wisseltrofee,  werd toegekend omdat  de jury verrast was door de traditionele Marokkaanse bereiding, de verfijning van smaak en de zeer hoge kwaliteit van de mosselen. Ook werd de uitstekende wijnen en de top friet genoemd. Alleen de slappe sla viel erg uit de toon..
Kok Lafid Boucharrou is trots op de verdienste en de onderscheiding 'de Gouden Mosselpan' die hij overigens helemaal niet gezien heeft. Slechts een schilderij aan de muur van 'In den Zevende hemel'  herinnert aan deze uitverkoring. De gelauwerde laat zich gaar voor dat schilderij fotograferen.
Het was overigens de eerste keer dat, de door de Mosselroute.nl & Visgroothandels in Nederland geïnitieerde Gouden Mosselpan werd toegekend. zie ook mosselpan