Ondertekening aanbouw nieuwe hal tbv sluitend carree Brabanthallen

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-03-2017 | Gewijzigd op: 31-03-2017
De bestaande Brabanthallen vormen net geen sluitend carree. Dat is niet gunstig voor een efficiënt en tevens een optimaal gebruik van die hallen. Door de U-vorm te sluiten met een derde hal ontstaan combinatiemogelijkheden,  zowel voor grote congressen of muziekfestivals als ook voor een dubbel of parallel gebruik voor bijv. Indoor Brabant.
Waar in 2012 twee Wereldbekerfinales plaatsvonden: springen én dressuur. 

Het kontrakt voor die uitbreiding werd donderdagmiddag 30 maart 2017 getekend door de vier betrokken partijen: MEI, de Brabanthallen,  Bouwbedrijf Van Schijndel en Installatiebedrijf Verstappen van Amelsvoort.. 

Als de uitbreiding eind september 2017 gereed is behoort de Brabanthallen-met 7.000 m² erbij, [totaaloppervlakte 52.000 m²], tot het grootste -op tween na [RAI en Utrechtse Jaarbeurs] -complex  in 't land. Het is dan ook geschikt voor nationale en internationale producties, aldus Robert van Overdijk. 

De ondertekening van het
kontrakt  voor  de
uitbreiding van de Brabanthallen


foto © paul kriele,  30 maart 2017.
..................................................................

Op de foto: vooraan vlnr: Robert van Overdijk directeur Brabanthallen, John van Schijndel van het gelijknamige Bouwbedrijf, Maurice Horsten, directeur N.V. MEI en Wil van Alebeek van installatiebedrijf Verstappen-van Amelsvoort.
Achterste rij: Pieter Verstappen van Installatiebedrijf Verstappen-van Amelsvoort, Dion de Been van ASBO, Thomas de Laat en Ton Janssen-Steenbergen van bouwbedrijf Van Schijndel.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Er staat nog een wens op de lijst van de directie: een hotel bouwen op het terrein teneinde ook in de toekomst meerdaagse congressen naar de stad te kunnen trekken. 

De toekomstige hal heeft al een naam. ..
De onthulling van het naambord 'Gerrit Jan Swinkelshal' door de kleinkinderen van Gerrit Jan Swinkels
onder het toeziend oog van de weduwe Anja  Swinkels
.

foto © henk van esch, 11 maart 2017.
..............................................................................................................
 


Terug naar boven