Brabanthallen: Knillis vergadert openbaar over toekomst landtong

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-10-2019 | Gewijzigd op: 22-10-2019
De gemeente, die de Brabanthallen exploiteert samen met de particuliere ondernemer Libema via de NV Mei, wil zich uit deze samenwerking terugtrekken en de exploitatie geheel alleen aan Libema overlaten. Libema koopt dit af voor 7,35 miljoen Euro. De gemeente blijft wel eigenaar van de grond, maar verpacht die aan Libema voor 1 Euro per jaar. Libema zal op die grond o.a. 900 parkeerplaatsen en wegontsluitingen etc. aanleggen voor haar rekening, 12,5 miljoen Euro. Dit plan komt in december in de gemeenteraad en daarna moeten nog verdere procedures worden doorlopen.  
De Brabanthallen bevindt zich bovenin.
De blauwe strepen vormen de isteekhaven met daar tussenin de landtong die de Brabanthallen zeggen nodig te hebben voor parkeerplaats.

De groene ster verwijst overigens
naar de remise van Arriva.
.................................................................................

 

1. Dure grond in het hartje van de stad opofferen voor 900 parkeerplaatsen, dat moet je eigenlijk niet willen.
De gemeente zegt zelf: “Bij een eventuele verdere doorgroei van de Brabanthallen in de toekomst dient verder ingezet te worden op duurzame vormen van mobiliteit.”
2. Wonen? - De dure grond in het hartje van de stad kan, in plaats van voor parkeren, veel beter gebruikt worden voor betaalbaar wonen, want daaraan is dringend behoefte. Het Bossche Architectenbureau Kuin en Kuin heeft al in september 2018 een idee ingediend voor wonen en werken op de landtong in plaats van die te gebruiken en de Industriehaven deels te dempen voor parkeren, wat de gemeente nu van plan is.
3. - De Brabanthallen moeten niet puur een winstobject worden voor investeerders, maar hebben ook een sociaal-culturele waarde. Er kunnen daar minder dure sociale en culturele manifestaties plaatsvinden en beurzen worden gehouden voor minder winstgevende zaken zoals voor kleinschalige landbouw.