Verbetering verkeerscirculatie rond Brabanthallen

Printerversie
Gepubliceerd op: 06-02-2013 | Gewijzigd op: 13-04-2013
De gemeente kiest voor een extra parkeerveld op de landtong ten westen van de Brabanthalen. Daarheen komt slechts één brug naar de Brabanthallen ipv twee. De erste brug die nu wordt aangelegd komt vanaf Bibendumstraat over de Engelenseweg. De tweede brug gaat dan de landtong met de achterkant van de Brabanthallen verbinden. 
Nog tot zolang de Bibendumstraat niet is doorgetrokken is het parkeerveld op de landtong vanuit  de Oude Engelseweg te bereiken.

Middenin de oude Industiehaven en de -voormalige insteekhaven van De Gruyter. De Bibendumstraat [zie pijl], die komt vanaf de nieuwe Arrivaremise, wordt doorgetrokken naar de landtong. 

De landtong wordt door de Brabanthallen- bij drukke evenementen -als parkeerterrein gebruikt. Bezoekers rijden dan via de Oude Engelseweg de landtong op. Dat blijft zo totdat de Bibendumstraat is doorgetrokken en de brug is aangelegd.
Verdere maatregelen en verbeteringen.
De wandelroute tussen het station en de Brabanthallen wordt beter aangegeven en met name via de Paardskerkhofweg opgeknapt.
De kruispunten Veemarktkade-Diezekade en de aansluiting Paardskerkhofweg-Oude Engelenseweg worden gereconstrueerd en de oude spoorlijn opgeruimd.
Zicht vanaf de landtong op de Bedumweg, naast de Arrivaremise, aan de  Rietveldenkant. Over een brug, daar  naar toe, is de raad het nog niet eens. En de Brabanthallen aan de Noordkant van de landtong. Aan deze zijde zou een brug moten komen  van de landtong naar de Brabanthallen.
 foto's © paul kriele, 11 april 2013.


Afsluiting
Tenslotte, als de Parallelweg eenmaal is doorgetrokken naar de Zandzuigerstraat, vervalt voor die weg de aansluiting met de Veemarkt- en Diezekade.
De maatregelen zijn kortgesloten met de omwonenden, de Brabanthallen, Congrescentrum 1931, De Gruyter Fabriek, Woonboot Comité Industriehaven, Verkadefabriek en de bedrijven op de Rietvelden en Vutter.

Terug naar boven