Wethouder Eigeman huldigt Springplankfinalisten

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-01-2009 | Gewijzigd op: 22-01-2009
In december 2008 dongen leerlingen van de basisschool De Springplank op de Hambakenwetering [groep 8] mee aan de wedstrijd 'Knapste klas van Nederland'. Die finale werd eind december door de VPRO uitgezonden.Uit die klas kwamen drie leerlingen als beste -door henzelf uitgekozen -voor die landelijke tv-finale. Dat zijn de tweeling Esmé en Rhobin Schut en Antwan de Bodt. Uiteindelijk bereikten de 'knapsten' van de Springplank de tweede plaats.
Wethouder Bart Eigeman van jeugdzaken wilde alle 26 kinderen nog eens persoonlijk feliciteren. Zij werden maandagmorgen 19 januari 2009 met de onderwijzers Luc Racket, Kim van Ballekom en Yvonne Gerritse door de wethouder op een speelse manier in het stadhuis ontvangen, verwelkomd, rondgeleid en geïnformeerd over het huis van de stad, de gemeenteraad, over de werkwijze van de gemeente en over wat de wethouder zo al doet en denkt.

Ontvangst in de stadhuishal met in de groep kinderen rechts achteraan nauwelijks zichtbaar Antwan de Bodt [2e van rechts] en Rhobin Schut [3e v.r.] Esmée was ziek.
Uiterst rechts naast wethouder Bart Eigeman [half zichtbaar] staat onderwijzeres Yvonne Gerritse.
De groep luistert aandachtig naar de uitleg over de vroegere functies van rechtspraak en gevangenis [in De Raadskelder] van het gebouw, die door de wethouder werd gegeven.
foto's © paul kriele, 19 januari 2009.

Het filmpje van de Springplank groep 8 was te zien op Youtube.com naast video Springplank intokkelen en dan het elfde filmpje van boven gezien aanklikken.