Springplank, kandidaat knapste klas van Nederland

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-11-2008 | Gewijzigd op: 11-11-2008
Aanstaande zondag is de opname van de VPRO-tv wedstrijd ‘de knapste klas van Nederland’.
Groep 8 van de Openbare Basisschool de Springplank op de Hambakenwetering dingt met 3 andere scholen mee naar die nationale titel, die jaarlijks uitgeschreven wordt door de Nationale Wetenschapsquiz junior.


De 26 kinderen van groep 8 hebben na een voorronde uiteindelijk zelf de 3 slimste kinderen van de klas gekozen: Antwan, Esmay en Rhobin. De drie treden zondag aan. De opname wordt op zondag 28 december 2008 uitgezonden, aldus schooldirecteur Hera Gijsel.

Groep 8 moest zich voor de kandidatuur eerst presenteren. Dat deden ze met een boksprong in de gymzaal, die op dvd is opgenomen en waarop elk van hen zich met een yel en het uitroepen van de naam presenteert.
Op de dvd staat ook nog een super-enthousiaste rap die zinspeelt op deelname aan de finale. Na een eerste landelijke voorronde bleven er 28 klassen over en daaruit kwamen 4 kandidaat-schoolklassen voor de finale, waaronder de Bossche school de Springplank.
De entree van de Openbare basisschool de Springplank aan de Hambakendreef.  De school met achter de ramen de tekst: Hoerah, we zitten in de finale van de knapste klas van Nederland.
foto's © paul kriele, 11 november 2008.

Directrice Hera Gijsel noemt met name de leerkrachten Kim en Yvonne, die de idee hebben ontwikkeld en de voorbereidingen hebben gedaan, waaruit uiteindelijk het dvd-tje is voortgekomen.
Op het schoolgebouw hangen al banieren en de tekst met o.a. ‘Hoerah, we zitten in de finale voor de knapste klas van Nederland’.
Directrice Gijsel toont zicht erg trots en verheugd dat haar leerlingen tot de landelijke finale zijn doorgedrongen en verwijst naar de uitzending van 28 december 2008. Op Youtube.com is de  dvd van de  Springplank/groep 8  te zien. Klik daar op elfde filmpje - 'clip Springplank' - van boven.

Terug naar boven