ADC reproservice neemt Heli over

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-08-2010 | Gewijzigd op: 30-08-2010

ADC Reproservice, op het eind van de Vughterstraat, neemt RDS reproservice over. ADC bestaat al sedert 1920 en zocht naar schaalvergroting. Het kopieerbedrijf ADC blijft gevestigd aan de Vughterstraat met Gert-Jan van Roosmalen als directeur van de Bossche vestiging van ADC.

Heli, gevestigd aan de Parklaan 22, wordt opgeheven en de directeur van Heli S.Hardeman, trekt zich uit de zaak terug. Personeel en materieel van Heli wordt geïntegreerd in de ADC-zaak in de Vughterstraat waar nu al 25 mensen in dienst zijn.
Door de overname verdwijnt de gevestigde naam Heli, het copieerbedrijf dat vroeger werd geleid door de familie Van Vessem.
Eertijds begon Heli aan Achter het Verguld Harnas 6 olv de bouwkundig tekenaar H. en C. van Vessem. Later, onder diens zoon F. van Vessem] verhuisde de ‘reproductie-inrichting naar Vughterstraat 140] en in de jaren 90 naar het einde van de Vughterstraat 232-234, nu de Natuurwinkel. Dat was een groot complex waar 100 jaar geleden de 'Nederlandsche Sigarenfabriek Henri De Leeuw', met productiehallen op het erf aan de Parklaan, was gevestigd.