Eugenie Kamerbeek-Moerkerk overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-11-2008
Eugenie Kamerbeek-Moerkerk 1914-2008.

foto © gerard monté, 22 oktober 2004.

Op dinsdag 4 november 2008 is Eugenie Kamerbeek-Moerkerk overleden.  De 94-jarige was de enige, nog in leven zijnde dochter van de tekenaar/kunstenaar, Spaarnestadredacteur en regisseur Herman Moerkerk, die ook nog even Bosch' raadslid was. Diens dochter Eugenie werd op 6 augustus 1914 geboren en woonde in Wijchen. 
Eugenie was een paar weken geleden gevallen. De altijd optimische 94-jarige, die zich steeds erg energiek toonde, heeft de situatie door de opgelopen breuken en ongemakken, niet meer te boven kunnen komen.
De familie [er zijn nog 2 zoons en 2 kleinkinderen van Eugenie] zegt dat het de wens is van [groot-]moeder om  haar lichaam ter beschikking te stellen van het Amsterdamse AMC-ziekenhuis en dat moeder geen begrafenis wenst. 

Eugenie was lange tijd als vrijwilligster verbonden en verweven aan/met het Museum Slager. Dat is reden van de museumorganisatie om op zondag 30 november 2008 met de vrijwiligsters die haar gekend hebben en enkele genodigden een afscheidsbijeenkomst te houden.