4efestival 'The International Guild of TownPipers'

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-08-2010 | Gewijzigd op: 29-08-2010
Rond het zilveren jubileum van De Stadspijpers staat er begin september 2010 een internationaal festival van the Guild of Twon Pipers in het verschiet, waarop de vrienden van de Bossche Stadspijpersmet diverse optredens  hun opwachting zullen maken.

Het festival begint op vrijdagavond 3 september 2010 met een ontvangst ten stadhuize door burgemeester Ton Rombouts. Om de Bossche burgers van de speciale muziek en de viering van dit jubileum te laten meegenieten is er een

groots evenement georganiseerd op de Citadel.
De Stadspijpers verwachten deputaties uit Amerika, Spanje, Engeland en Duitsland.

Eerste optreden in nieuw gebouw Van den Elzenstraat.
foto© gerard monté, 13 januari 2004.
Bossche Stadspijpers poseren voor 'De Reus van Maastricht'.
foto © gerard monté, 12 juni 2006.
Monumentendag 2006 Stadspijpers spelen mee met Chembart Gesellschaft.  

Het programma in grote lijnen:
Vrijdag 3 september 2010 na de ontvangst in het stadhuis volgt er daar een platform-presentatie met  Moyses' Bosch, De Oude Schuts, De Halve Kompagnie Artillerie der Dienstdoende Schutterij van ’s-Hertogenbosch (Schutterij 1830) en de Stadspijpers van 's-Hertogenbosch.

4 september 2010: van 10.00 -16.30 uur op de Citadel:  een openingsceremonie door René Bastiaanse, directeur van het Brabants Historisch Informatie Centrum en met een startschot door De Halve Kompagnie Artillerie der Dienstdoende Schutterij van ’s-Hertogenbosch
Die dag zijn er tal van optredens vol magie, muziek, zwaardvechten, kruisboogschieten en overige kinderspelen, exercitie. 

5 september 2010: vanaf 13.30 uur BIG BLOW!! Muziekspel door alle groepen op authentieke instrumenten en in orginele kledij.

Deelnemende groepen, Moyses' Bosch, Schuttersgilde De Oude Schuts, De Halve Kompagnie Artillerie der Dienstdoende Schutterij van ’sHertogenbosch (Schutterij 1830) the Waits of Charlotte, Colchester, Doncaster, Gloucester, Kings Lynn, Leeds, Ludlow and York, the Ely Piper, the Stadtpfeifers von Dresden en natuurlijk de gastheer, de Stadspijpers van 's-Hertogenbosch.

zie voor meer informatie de stadspijperssite

Terug naar boven