Koninklijke Harmonie 's-H bereidt al 120-jarig bestaan voor

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-09-2012 | Gewijzigd op: 01-10-2012
Met een fotosessie op de Parade werd 'de Koninklijke', zoals de Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch door de volksmond genoemd wordt, de aanloop genomen naar haar 120-jarig bestaan.
Dat valt in 2014, want de Harmonie, voorgekomen uit leden van de sigarenfabriek Goulmy & Baar, als 'Harmonie Neerlandia', kreeg na de oprichting op 2 februari 1894, nog datzelfde jaar de naam 'Muziekkorps der Nederlandse Sigarenfabriek Eugène Goulmy en Rudolf Baar'. Dat waren de fabrieksdirecteuren die haar adopteerden.

Bij de opheffing van de sigarenfabriek in 1932, is de naam veranderd in Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch'.
 
Twee min of meer officiële statiefoto's,  die Marc Bolsius zondagmorgen 30 september 2012 op de Parade van de Harmonie nam. foto's © paul kriele, 30 september 2012.

De foto's zijn ook bedoeld voor een promotie rond 'de Koninklijke', opgezet door de Stichting 'Vrienden van de Koninklijke Harmonie 's-Hertogenbosch', die met deze promotie donateurs gaat werven zodat ook een jubileumviering in 2014 mogelijk wordt.
Bij de sessie op een zonnige herfstmorgen, stond er wel wat publiek te kijken, maar dat was maar een handjevol.

-Boven De Harmonie poseert met het bestuur van de Stichting Vrienden van de KH-'sH
vlnr: Harry van der Krabben, Frits Bekker [secretaris], Jes van Rixtel  [voorzitter] en de bestuursleden Geert van de Ven, Joep Chappin en penningmeester Erik Vingerhoets en rechts de penningmeester van de Harmonie Rob van der Leest..

-Links: Fotograaf Marc Bolsius die werd aangetrokken om de fotosessie te maken.
-Links boven: Groepsfoto met voorzitter Harry van der Krabben en dirigent Sjef Ipskamp [r.] .

foto's © paul kriele, 30 september 2012.

zie ook  Koninklijke

Terug naar boven