In Paradetent: Nieuwe uniformen Kon. Harmonie

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-11-2008 | Gewijzigd op: 24-11-2008
Na de muzikale wandeling  door de stad gaf 'de Koninlijke;  een concert op de Parade.
Hierboven: wethouder Bert Pauli [links achter] in gesprek met Jo Timmermans en MainoRemmers.
Vooraan: Noor de Gruyter en Diny van Rixtel.
Links:  bestuurslid van de Stichting Vrienden van de KH, veegt eerst nog even de Parade schoon..


foto 's  © paul kriele, 22 november 2008.
Vanmiddag zaterdag 22 november 2008 werd in een tent op de Parade aan de Koninklijke Harmonie de nieuwe uniformen ‘overhandigd’. Dat gebeurde symbolisch in een programma met enkele concertnummers die door het opstaporkest van de KH werden gespeeld. Ook zij kregen nieuwe uniformen evenals dat geldt voor de concertjasjes.

'Om die 30 jaar oude kostuums te vervangen is door het bedrijfsleven en Cubus en een anonieme stichting 70.000 euro bijeengebracht, ‘ aldus Jes van Rixtel, de voorzitter van de Stichting Vrienden van de Koninklijke Harmonie.
De stap naar die vernieuwing werd drie jaar geleden gezet bij een reparatie van de oude.. Alle 80 muzikanten staan er nu weer piekfijn op.
De uniformen zijn ook weer in rood, zwart en goudkleurige biezen [kragen en manchetboorden] uitgevoerd , maar de schnit is moderner en stijlvoller.
Links: symbolische aanbieding van de nieuwe uniformen door wethouder Bert Pauli. Rechts van hem Jes van Rixtel, voorzitter van de Vrienden van de KH.
Onder links toekomstig muzikant Marijn van Eeten en rechts onder, vlnr:  oud-muzikant [altsax] Janus Knops, oud-voorzitter van de Koninklijke Harmonie, zijn vrouw Annie en daarnaast Piet van de Velden,   erelid en als muzikant speelde hij de bas.
foto's ©
paul kriele, 22 november 2008

Van Rixtel : ‘de Koninklijke’ staat altijd klaar voor de gemeenschap en wordt nu door die gemeenschap geholpen.
We zijn trost op zo’n levendig cultureel monument als onze eigen Koninklijke Harmonie,’ aldus de voorzitter van ’de Vrienden’, die in zijn welkom ook de oud-voorzitter Janus Knops, erelid en oud muzikant [altsax] en zijn vrouw Annie begroette.


Terug naar boven