Impressie glamour-avond Jack Rabbit Foundation

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-11-2010 | Gewijzigd op: 22-11-2010
Zaterdagavond 20 november 2010 werd in het fonkelnieuwe 'Congrescentrum 1931' een ‘Dinner with the stars' gehouden.
Op de –zesde- galavond verschenen voornamelijk uit de Bossche regio afkomstige zakenlui en donateurs van de Jack Rabbit Foundation. Die ondersteunt projecten* voor kinderen met epilepsie, obesitas of andere aandoeningen. 
Er waren veel Bossche ondernemers uitgenodigd die tijdens de veiling na afloop, voor een kunstwerk graag een duit in het zakje wilden doen.

Impressie van het nieuwe 'Congrescentrum1931' en onder de directeur van de Jack Rabbit Foundation Willemijn Smulders in gesprek met de Brabants Dagbladjournalist Henri van der Steen [l.], die naast Jan van Kooi, directeur van het Congrescentrum staat.

foto's © paul kriele,  20 november 2010.
   

Oud-nieuwslezer van de publieke omroepen Aard Langenberg, mocht na het welkom door Willemijn Smulders het spits afbijten met het voordragen van een eigen gedicht.

foto © paul kriele, 20 november 2010.

De BN-ers die, zoals gewoonlijk op de gala-avonden, in de bediening zaten.
Links boven: vlnr Marc Lammers [oud-hockey coach], Wilbert Gieske van GTST,
Boven: vlnr met bril en baard de trendwatcher Romeo Sommers, Frits Sissing [met microfoon],Cora van Mora, hockeykampioen Minke Booij en Marcel Maijer [sportverslaggever[/presentator RTL].
Links: vlnr. Clemens Briels, Marc Lammers, Gilbert Gieske Frits Sissing en Cora.

foto's © paul kriele, 20 november 2010

Jack Rabbit Company Awards

De kinderarts Edgar van Mil [JB-ziekenhuis] mocht de jaarlijkse ‘Jack Rabbit Company Award’ uitreiken aan ondermeer,
hoogleraar Klinische chemie, dokter Bartel Otten, die zich heeft gespecialiseerd in de epilepsie [endocrinologie] en aan Suzanne Geerts van Samofi Aventis, die een patiëntenpaspoort voor kinderen ontwierp.
Van Mil: 'Zij dragen zorg voor de gezondheid en de leefbaarheid van kinderen. Dokter Bartel Otten heeft zich in het bijzonder verdienstelijk gemaakt in de aandacht en zorg voor/van kinderen met epilepsie. Deze endocrinoloog is een oude bekende van mij, die ook in 'het Radboud' in Nijmegen als kinderendocrinoloog werkzaam is.
Bartel is naast een deskundige ook een aimabel opleider en gaat tot het gaatje bij het uitzoeken van complexe situaties. Bartel is een echte patiëntendokter, om maar eens een open deur te gebruiken.’
Van Mil noemde de door hem samengestelde infoboekjes en de speciale poli’s voor complexe problemen waar geen loketten zijn, zodat een patiënt effectief wordt geholpen. Het mooie is dat zowel het Bossche, als het Raboudziekenhuis, deze zones gaan opzetten.

De kinderarts Edgar van Mil, gespecialiseerd in Obesitas-aandoeningen. Van Mil is werkzaam in het Jeroen Boschziekenhuis. Suzanne Geerts zei bij de ontvangst van de Jack Rabbit Company Award 2010, erg trots te zijn dat deze prijs aan haar is toegekend.’ Ik ben blij dat ik me voor de kinderen mag inzetten en daarom bedank ik jullie [de sponsoren/donateurs] voor de unieke geste.
dr. Otten, die al 37 jaar in het Jeroen Boschziekenhuis werkt, dankte via collega Edgar van Mil de Foundation: ' In mijn stoutse dromen had ik dit nooit kunnen bedenken.'    De uitreiking door Van Mil van de Jack Rabbit Award 2010 aan dr. Otten.

foto's © paul kriele, 20 november 2010.

Dokter Van Mil noemde twee projecten die de Jack Rabbit Foundation heeft gefinancierd:
De monitoringroom, ‘Konijn’ genaamd, in het Wilhelminagasthuis tbv een 24 uurs EEG- monitoring
En de aanpassingen van de kamers op de afdeling kinderfysiotherapie van het Haagse Julianaziekenhuis en testmateriaal tbv de motorische ontwikkeling van kinderen.

Tijdens speciale presentaties kwamen op de gala-avond specialisten in beeld die zich in hun zorg en kennis specifiek met kinderen inlaten. Dan gaat het bijvoorbeeld om epilepsie [dr. Bartel Otten] of obesitas [de eveneens Bossche arts Edgar van Mil]. Van Mil noemde de monitoringroom in het Utrechts Medisch Centrum[UMC] of het opfleuren van verblijfkamers voor ouders van zieke kinderen en de aankleding van de kinderafdeling daar.

GTST-ster Wilbert Gieske komt al met het toetje een 'Gouden Triangel van bavarois gedecoreerd met een vergulde boog van witte chocolade, aanzetten. Dat geheel wordt nog aangevuld met roomijs en knettersuiker.. Ook als 'gast aan tafel' de zanger Jordi Benal en vriendin Melissa.
Frits Sissing in een conference met een van de gasten.

foto's © paul kriele, 20 november 2010.
Clemens Briels, die hier de amuse 'Dreamcube' presenteert. De amuse bestaat uit een tartare picolo met truffelmayonaise, waarop een gebakken kwarteleitje rust.


-Links boven: Journalist/redactrice van het glossy magazine  Lourens, Marjolein van Langeveld, kwam dan wel door de Utrechtse treinstoring verlaat binnen, maar daar had haar  amusant repertoire niet onder geleden.  
-Links: Tv-ster Cora van Mora is van alle markten thuis en weet met haar charme de gasten voor zich in te nemen.
-Boven: Sportjournalist voor RTL, Marcel Maijer, biedt op een spontane wijze de directeur van de Jack Rabbit Foundation, Willemijn Smulders, nog een Elzasser aan


foto 's © paul kriele, 20 november 2010.

Marcel Maijer, sportverslaggever met specialisatie voetbal, ‘doet’ op 3 december 2010 het Nationaal Golfgala op de ‘SS Rotterdam’, een voormalig schip van de Holland Amerikalijn.

Het amusement op de gala-avond  van de Jack Rabbit Foundation werd onder meer verzorgd door showbureau Jan Vis ][l.]  en door het Nijmeegs jeugd- en showkoor 'Smile' [boven] .

foto's © paul kriele, 20 november 2010.
 

Veiling kustwerken voor het goede doel
Na de spijs en het geld kwamen er nog meer zaken van financiële aard, maar dan gerelateerd aan kunst op tafel, of liever gezegd onder de hamer van veilingmeester Patrick Becks, Vughtenaar van geboorte maar werkzaam in Amsterdam voor Bonhams, het internationale veilinghuis voor kunst en antiek aan de De Lairessestraat.

'The warmth of flowers' van Mary Dulon. Veilingmeester Partick Becks liet zich assisteren door de mondfiatte Cora van Ad van Geloven snacks.
'Comfort' van Paul Meijering.
foto's © paul kriele, 20 november 2010.
Sculptuur 'La Tête Blanche' van Nanda van Alebeek.

In de aanvang verliep de veiling niet erg soepel: de inzetten van de kunstobjecten waren wel aardig aan de prijs, wat voor de Jack Rabbit Foundation belangrijk was, maar de reacties uit de zaal bleven nog erg koel en weifelend.
Het enthousiasme volgde gelukkig spoedig door de even aanstekelijke als charmante inzet van Cora van Ad van Geloven snacks. De Limburgse [*Heerlen] Cora wist de gasten op een strelende wijze te verleiden tot een handopsteken.
Biedingen, die bij de eerste hamertikken van veilingmeester Patrick Becks nog onder de  € 1000 lagen en de inzet soms niet haalden, kwamen later uit op bedragen met 3-nullen.
Er zaten ook wel wat metamorfosepakketten bij van bijv. Rob Peetoom en een Total Well Care van Beauty By, die rond de 500 euro bleven steken. Ook het kunstwerk van Nanda van Alebeek bleef met 50 euro onder de inzet van €  850. Dat onderging ook het bloemenschilderij [replica] van Mary Dulon, dat voor € 450 naar een nieuwe weldoener ging ipv van de inzet van  € 750.
Briels brieste
Op een gegeven moment beklom Clemens Briels, die toch al een weinig vrolijk gezicht toonde, het podium op, om de biedingen voor zijn kunstwerk, dat op € 1300 was ingezet, met veel tamboer te doen verhogen, wat hem overigens lukte.., Anders zou hij zijn object uit de veiling hebben genomen ..

  Clemens Briels ging op de veiling van kunstwerken in protest tegen de lage biedingen van welgestelde  Bossche en Vughtse ondernemers en beklom het podium.

foto © paul kriele, 20 november 2010.
 

Maar na een goed halfuur kwam er wat meerschot in en stegen de prijzen en leek het ook of de objecten meer in hun creativiteit op waarde werden gewaardeerd. De nulletjes vlogen de gasten toen om de oren. De aanwezige Clemens Briels [kleurrijk acryldoek twv € 1900] en ook twee originele acrylverf stukken van dr. Menno Baars hadden meer succes.


De tafels waaraan de sponsoren en donateurs aanzaten.
-Links boven: Jac. en Lija Stienstra-Schuttelaar worden bediend door Cora.
-boven: De cardioloog Menno Baars [l] uit Lelystad in gesprek met trendwatcher Romeo Sommers, die door o.a. Intratuin en Rob Scholten tuinverbouwing [SBS-6] bekend is. Sommers is afkomstig uit de streek van Nijmegen maar woont in Den Bosch. 
Baars heeft  heeft ook twee kunstwerken van eigen makelij in de veiling ingebracht.
Rechts: Menno's vriendin Karin Vaandrager die ondermeer voor de Vrouwenpagina van de Telegraaf werkt.
foto's © paul kriele, 20 november 2010.

sponsoren en donateurs
Voorafgaand aan de veiling ten bate van zorgprojecten voor kinderen, die mede werd gesponsord door de autobedrijven Lathouwers en Van den Udenhout, fotozaak Shoots & More, drukkerij Biblo, V&V entertainment van Albert Verlinde,  om maar eens wat Bossche ondernemingen te noemen], had cateraar Hutten de gasten een exquise vier gangendiner geserveerd.

De geliefde Cora hierboven in een duetje met Roger Schreurs en Anniek den Boer.
Schreurs  stond tussen 1995 -2005 in Den Bosch bekend als de man achter de Orangerie. Tegenwoordig leidt Roger het evenementen/ /communicatiebureau Loco Enzo.
Cora in deze setting met de heren van Samofi Aventis, Jan Kees en Karel-Jan van Tuin.

foto's © paul kriele, 20 november 2010. 

Peter de Kubber, lid van de Raad van Bestuur van het Jeroen Boschziekenhuis, onderstreepte in de wandelgangen - met de aanstaande opening in het voorjaar van 2011 in het vooruitzicht - dat  ''alles goed gaat'. Gilbert Gieske [GTST] bedient hier de tafel van de heren specialisten van het Jeroen Boschziekenhuis.

 
foto's © paul kriele, 20 november 2001.
-Boven: Links Jimmy Groenewoud die ook een paar keer op een kunstobject bood en rechts vastgoed makelaar Herman Sips van '2 Kolommen Vastgoed b.v. . 
-Rechts boven: De tafel met vlnr: Olivia Boersma-Koster [dochter van Jos Koster voorheen De Drie Mollen], met bril Gerben Jan Boersma [handelaar in wierook], Daan Reekers [Square Knot Vughterweg], Mionique Groenewoud-van Eerd, Nicole Sips-Schlaman [dochter van Hans Schlaman], Suzanne Reekers-Kragten en uiterst rechts Jim Groeneuwoud. 
-Rechts: De tafel van deze 'Vughtse' zakenlui werd o.a. bediend door de sportjournalist van RTL Marcel Maijer [2e van [l.].
foto's © paul kriele, 20 november 2010.
.

De directeur van de stichting Jack Rabbit Foundation Willemijn Smulders, had in haar welkomstwoord, naast de hiervoor genoemde sponsoren en donateurs, ook Ron van Niekerk [aankleding en inrichting congrescentrum], Sem de Vries [Orangerie/Hutten], Pascal Engel [licht en geluid], Jan van Kooi die het congrescentrum- om niet - beschikbaar stelt, de zanger Mario Veldman, Nanda van Alebeek en het entertainment, verzorgd door Bureau Jan Vis, gememoreerd.

Terug naar boven