Cadeaubonnen voor culturele verenigingen

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-01-2009 | Gewijzigd op: 25-01-2010

Danaque, het model-in-paperdress, dat de derde editie van de campagne Cadeaubonnen voor culturele verenigingen met een modeshow ondersteunde. Mode vormgeefster Anne -Marie Brogtrop is de ontwerpster van deze cadeaubonnenjurk.
Onder Nogmaals Danaque en rechts Commissaris der Konigin May-Weggen die de campagne inluidde.

foto's © paul kriele, 9 januari 2009.
---------------------
Vanmiddag -9 januari 2009 -werd door Commissaris der Koningin Hanja May-Weggen de eerste cadeaubon van het Prins Bernhard cultuur fonds uitgereikt. Olga Raaijmakers van UIT in Brabant nam die cultuurbon symbolisch in ontvangst.
De ceremonie vormde de aanloop naar een modeshow.
Met de cultuurfondscadeaubon kan, óf een promotiecampagne worden gerealiseerd, óf de instelling kan van de Sesam Akademie een advies op maat krijgen op gebied van financiën, promotie of een ander zakelijk aspect.
Deze vorm van subsidie is bedoeld om culturele verenigingen professioneler te maken en cultuur dichter bij het publiek te brengen.
Er worden deze derde maal dat het Prins Bernhardcultuurfonds, de Provincie en UIT in Brabant deze campagne voeren in totaal 200 bonnen verstrekt. In 2007 werden er maar 80 van de 200 bonnen ingewisseld, maar toen verliep de distributie via de gemeenten, aldus May en vorig jaar zijn er 140 bonnen verzilverd. De commissaris die ook nog een hint kreeg zich na haar pensioen bij de Sesam Akademie, als adviseur te melden, sprak over een project dat een grote potentie heeft.
De Sesam Akademie is een organisatie van hoger opgeleiden die zich na hun pensioen dienstbaar stellen op uiteenlopend zakelijk gebied tbv vrijwilligers organisaties.
‘Omdat’, aldus Maarten van Boven, ‘met name bij culturele organisaties nog weinig weerklank bestaat voor deze vorm van advies, hebben wij ons bij de Provincie aangediend. Ons doel is de leefbaarheid van Brabant te stimuleren en het leefmilieu optimaal te maken, specifiek in de vrije tijdsbesteding,’ aldus Van Boven.

Dat is een van de reden dat -na de eerste twee edities van 2007 en 2008 - dit jaar meer voor een ‘Advies op maat’ gekozen is. ‘Bij die aanpak participeert de provincie voor € 50.000, waarmee 200 van de duizenden culturele organisaties die Brabant telt, gesteund kunnen worden,’ aldus de commissaris.
Olga Raaijmakers besloot de presentatie met: ‘Zo dit is de aftrap van deze campagne. Nu moeten de verenigingen zelf gaan reageren’.
   
   Hierboven links, de symbolische overhandiging van de cadeaubon door Commissaris der Koningin May Weggen aan Olga Raaijmakers van UIT-in-Brabant. 
Boven rechts: Olga Raaijmakers, die op haar beurt ook symbolisch de bon aanreikte aan Hans Buter van de amateur toneelvereniging Tovernacht.

Links: Maarten van Boven van de Sesam Akademie en links Frans  van de Eijnden van UIT-in-Brabant.

foto's © paul kriele, 9 januari 2009.

Hans Buter van de amateurtoneelvereniging Tovernacht was de eerste die symbolisch een cadeaubon kreeg aangereikt Toneelnacht wil bij haar 20 jarig bestaan graag eens in de Verkadefabriek optreden en daar omheen met het geld uit het fonds een publiciteitscampagne opzetten.
Na de toespraken promootte model–in-paperdress Danaque met een door modevormgeefster Anne-Marie Brogtrop ontworpen ‘cadeaujurk’ de campagne.

Nog tot 31 januari kunnen verenigingen zich aanmelden bij UIT in Brabant. Info info@UITinBrabant.nl
en zie ook www.UITinBrabant.nl


Terug naar boven