Odems Awards naar St.Janslyceum, Eefje Jansen en Elde College

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-06-2015 | Gewijzigd op: 18-06-2015
 In de tweejaarlijks uit reiken Odems Awards, ter herinnering aan theaterdirecteur Tom Odems, die aan jong talent podium kansen wil bieden, werd  als beste musicalproducent het  Sint Janslyceum door de jury uitverkoren. Musicalkenner Booby Smeele vindt dat terecht op basis van de personages, de zang en de techniek.

Bram Roovers zong 'De straat waar zij woont'
en  Tara Bos
zong uit Christmas Carols 'Hart of Gold.'

 

Het team van
het Sint Janslyceum.

met hun prijs een
workshop van Ellen Evers.


foto's © paul kriele,  17 juni 2015.

Als winnaar in de categorie Zelfredzaamheid kwam het Elde College uit Schijndel uit de bus. Zij brachten als 'spetterende start' van de avond een fragment uit de musical 'Grenzenloos', een eigen productie en dan ook nog als nieuwelingen op het podium te komen staan in deze Odems Award.

Het Elde College uit Schijndel ontvangt als
beste in de categorie
'Zelfredzaamheid' een workshop van Ivar Costenobl
e.

foto © paul kriele, 17 juni 2015
Een uitgelate groep meiden
die reageerde toen het Van Elde
College als winnaar 'Zelfredzaamheid' werd uitgekozen
.

En de 13-jarige Eefje Jansen van de Bossche vakschool/ Van Maerlant is de winnaar in de categorie 'Beste Solist'. Eefje ontving met haar optreden een ovationeel applaus. Jurylid' Janke Dekker zei dat de jury zelfs aan de rug van Eefje haar inzet kon waarnemen. : 'Je acteert de zang. Dat is fenomenaal. Janke Dekker:  Je bent echt. Blijf dat ook! ' 

Eefje Jansen 13 jaar van de Bossche Vakschool
ontvangt als beste solist een workshop van Michelle van de Ven. 

foto © paul kriele, 17 juni 2015.


De jury met vlnr Janke Dekker, Loïs vande Ven,
Cindy Bell en Booby Smeele. Juryleden
Steph Breukel en Jacques Noyons zaten in de zaal
.

foto's © paul kriele, 17 juni 2015

Impressie van de zaal 
-Boven De weduwe van theaterdirecteur Tom Odems Tony Odems-van Houtum, die er trots op gaat dat dit initiatief, zoals wethouder Huib van Olden aan het slot zei, blijvend door de gemeente ondersteund wordt.
-Rechts: Een volle theaterzaal met honderden scholieren van het Rodenborch, Van Elde, Pierson, St. Jans, Stedelijk Gymnasium,Gymnasium Bernrode en Durendael Colleg
e.

foto's © paul kriele, 17 juni 2015.

 
Lois van de Ven met Maarten Smeede. Loïs trad -na het conservatorium- in 2009 al op in 'Een avond met Dorus' .
Maarten Smeele, is ook afgestudeerd aan het Tilburg conservatorium, tegelijk met Loïs. Beiden hebben hun vriendschap uit hun studietijd aangehouden.
 
Hierboven: Het team met uiterst rechts theaterdirecteur Harry Vermeulen. dan jurylid Cindy Bell en Booby Smeele Middenin Tony Odems-van Houtum
en met microfoon jurylid Janke Dekker
.

foto's © paul kriele,  17 juni 2015.

In slotwoord wethouder Van Olden: garantie op voorbestaan 'Odems Award'
In een slotwoord sprak wethouder Huib van Olden dat ' .. het verschrikkelijk belangrijk is om te investeren in Kunst en Cultuur en met name in de jeugd. Dat biedt hen kansen om later in 't land of elders op een podium hun talenten te kunnen tonen. Kunst en Cultuur zijn twee aspecten die maken dat je een volwassen samenleving bent. 
De gemeente wil haar dank uitspreken naar de organisatie, de docenten, de ouders en de jeugd,  die toch elk jaar weer een musical op de planken weten te zetten.  
We kijken uit naar een nieuw theater wanneer daar wederom een  editie van de Tom Odems Award zal worden gehouden,' aldus Van Olden.

Wethouder Huib van Olden. 

foto © paul kriele,  20 januari 2015.

 


Terug naar boven