Radiostation in brugwachtershuisje Antoniebrug

Printerversie
Gepubliceerd op: 22-05-2018 | Gewijzigd op: 31-01-2020
Opening radiostation in Brugwachtershuisje op Antoniebrug bericht dd.23 mei 2018 
Wethouder Eric Logister opent woensdag 23 mei 2018 in het brugwachtershuisje op de Antoniebrug het  radiostation 'Radio Brugwachter'. Daar zetten twee studenten van de Kunstakademie St.Joost  hun pilot project van vorig jaar voort onder de naam 'Wà ter gebeurt'. Van de uitzendingen worden podcasts gemaakt, die via soundcloud en iTunes zijn te beluisteren.

Woensdagavond 22 mei is de eerste liveuitzending en houden wethouder Logister met bestuurder William de Klein een openingswoord. Om 20.00 uur wordt de eerste liveuitzending afgesloten met een concert aan de Sluis van de Bossche singsongwriter David Savage.
Op 20 juni 2018 volgt de tweede uitzending dankzij het Waterschap Aa en Maas, de gemeente, Grensverleggers en de stichting Brugwachtershuisjes.
Op 23 mei a.s. start een crowdfundingcampagne om deze uitzendingen, die ook in andere steden gebeuren, mogelijk te maken.
Zie ook www.radiobrugwachter.nl
 
Radiostatipon in brugwachtershuisje op de Antoniebrug.
 


Bericht van 9 april 2018  Brugwachtershuisje Antoniebrug, een geheime plek.
Elvis Kaltofen  gaat onderzoeken of de brugwachtershuisjes, een project van Imke van Dillen [zie hieronder], geschikt te maken zijn als een soort geheime biechtstoel. De student aan de HKU Interieur Architectuur kregen de opdracht onder supervisie van de BAi.
Elvis Kaltofen kwam op de idee toen hij zocht naar een speciale plek waar hij zijn geheimen kon delen. De  vraag die hij zich stelde: Welke architectonische elementen kunnen daar aan bijdragen? 
Op woensdag 11 april 2018 start in het huisje op de Hinthamerbrug op een feestelijke wijze dat onderzoek. Kaltofen is elke woensdag van 10-17 uur in het brugwachtershuisje aanwezig. zie ook www.bosschebrugwachtershuisjes.nl
 
.....
Sluis O/ Hinthamerbrug 
-Boven: Onthulling door Albert Oostra van de gemeente
van het kunstwerk periscoop van Jasper Toeli. 

Hieronder: Rechts  Imke van Dillen naast Peter Ketelaars, bestuurslid
Waterschap Aa en Maas en loco-dijkgraaf en loco-wethouder.

 
foto's © paul kriele, 31 mei 2017.
 
......................


Bericht van 20 juni 2017: Brugwachtershuisjes goed voor Erfgoedprijs 2017
De Brugwachtershuisjes, een idee van Imke van Dillen, om verhalen over 'de kanaal' boven water te halen, is met 7 andere deelnemers genomineerd voor de tweejaarlijkse Erfgoedprijs2017. De jury vindt dat idee van ontmoeten en verbinden origineel en inspirerend.
Er waren 72 projecten ingediend. Cultuur-gedeputeerde Henri Swinkels vindt deze Brugwachtershuisjes een goed voorbeeld om op innovatieve en creatieve manier het erfgoed voor het voetlicht te brengen.
 
Imke van Dillen op het terras van
het Brugwachtershuisje bij Sluis O
.
................................................................

Van Dillen wil met dit idee draagkracht creëren om die huisjes  te bewaren en er een herbestemming voor te vinden.

Met de toekenning van de Erfgoedprijs valt € 10.000 te verdienen. In september 2017 worden de drie projecten bekend gemaakt. Het publiek mag dan op de drie genomineerden haar stem uit brengen.

Zie ook het artikel van 31 mei 2017 over  Project met verhalen en kunst door de jutters van Sluis O bij welke gelegenheid  Imke Dillen dit project presenteerde. 

Terug naar boven