Uitreiking Brouwerij Cultuurprijs voor Marjan Teeuwen

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-02-2005 Vanmiddag is in de voormalige Statenzaal aan Marjan Teeuwen de Brouwerij Cultuurprijs voor de stad 's-Hertogenbosch uitgereikt. Dat gebeurde door de voorzitter van het stichtingsbestuur Godfried Meijer, directeur Productie Heineken 's-Hertogenbosch. Meijer benadrukte dat niet alleen om haar kunstenaarschap, ook om haar tentoonstellingsinitiatieven en haar organisatorisch talent haar de toekenning te beurt valt. Teeuwen liet zich wat onwennig overhalen een dankwoordje uit te spreken. 'Niet graag', zei ze, 'hoewel ik door de kunst natuurlijk erg vaak naar buiten treedt, maar even lief me terugtrek in m'n atelier. 

De overhandiging van de cheque door Godfried Meijer, voorzitter van de stichting Brouwerij Cultuurprijs voor de stad 's-Hertogenbosch. Meijer is directeur Productie van Heineken 's-Hertogenbosch.
Op  de eerste rij in de voormalige Statenzaal, v.r.n.l. mevrouw Elisabeth Teeuwen-Smets, de moeder van de kunstenares, Godfried Meijer en Marjan Teeuwen.

 foto © paul kriele, 24 februari 2005.
-De cheque van 4500 euro en de bokaal ontworpen door Paul van Dijk de financiële en stoffelijke blijken van de Brouwerij Cultuurprijs. 

-Hieronder: Twee werken - van Benoit Hermans - gezien op de expositie Constructed Moments in de Waterstraat, zijvleugel van Noordbrabants Museum.

foto © paul kriele, 24 februari  en 13 maart 2005.

De prijs, groot 4500 euro, heeft als symbool een bokaal, ontworpen door Paul van Dijk. Op de bokaal staat Marjan
Teeuwen 2004 en daaronder Brouwerij Cultuurprijs voor de stad ´s-Hertogenbosch.

Meijer refereerde in zijn toespraak naar het behoedzaam leggen van contacten met de beeldend kunstenares Teeuwen, vooruitlopend op de toekenning. Daarbij werd deze Katwijker geconfronteerd met het kunstenaarsinitiatief KW14 waarbij Meijer onmiddellijk dacht aan een Katwijkse kotter: KW14. Maar die gedachte zette de kunstenares gauw recht.
KW 14 organiseert in het Noordbrabants Museum [ingang Waterstraat] vanaf zaterdag 26 februari 2005 de expositie Constructed Moment, een fotografie expositie waaraan een twintigtal fotografen meewerken. zie ook www.kw14.nl.
Expositie
Parallel aan de uitreiking van de Brouwerij Cultuurprijs 2004 loopt een expositie Constructed Moments in de Waterstraat. De tentoonstelling is georganiseerd en opgezet olv Marjan Teeuwen binnen haar project KW14.

Terug naar boven