Koningstheater: Zonta-prijs voor Katinka Polderman

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-03-2007 | Gewijzigd op: 18-02-2016
Zonta-prijs voor Katinka Polderman.
Mirthe Bron zong oa een aantal Franse chansons oa Je suis malade'. Huibert Wilschut begeleidde haar op de piano, een enkele keer door daar op te tokkelen. 
Er werd een filmpje vertoond over Zonta, een internationale organisatie. 

Vervolgens las directeur van het Koningstheater Frank Verhallen het juryrapport voor. Met veel humor ontkrachtte Verhallen de suggestie van belangenverstrengeling / vriendjespolitiek.
Na de prijsuitreiking en de hulde volgde het optreden van cabaretière Katinka Polderman, die met veel ironie over het optreden zelf, liedjes met scherpe observaties en quasi-meezingers een aantrekkelijke one man show verzorgde.
Het publiek sloeg af en toe dubbel van het lachen bij zoveel nuchtere Zeeuwse zelfspot.  

Interviewer Hijlco Span, die het programma
rond de Zonta-prijsuitreiking presenteerde. 
foto's © gerard monté, 5 maart 2007. 
Mirthe Bron in haar vertolking
van Franse chansons.
-Boven: Katinka met haar begeleider
aan de piano Huibert Wilschut.
-Rechts boven:
De prijsuitreiking aan Katinka Polderman die van directeur Frank Verhallen een cheque van 6.000 euro in ontvangst mocht nemen.

In het interview door Hijlco Span met Katinka zegt de artieste: 'Ik schrijf liever liedjes dan dat ik ze zing'. Ook volgde er een gesprek met de regisseuse Anita UitdeHaag waarin ze onder meer zei: 'Katinka wilde maar niet van de opleiding af en na 5 jaar, wilde ze niet meer optreden. Met zachte drang is het toch gelukt.'

De Bossche, maar  Zeeuwse van geboorte Katinka Polderman bij haar optreden. foto's © gerard monté,
7 maart 2007

De Zonta-prijs bestaat uit een sculptuur die gemaakt is door Iertje van der Griendt en een daarbij behorende cheque van 6000 euro te ebsteden voor het vak theater. Ook Katinka's vriend, die de techniek van haar programma verzorgt, werd in de hulde betrokken.Terug naar boven