Frank van Osch wint Brouwerij Cultuurprijs Heineken

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-10-2012 | Gewijzigd op: 02-10-2012
Aan de Bossche film- en documentairemaker Frank van Osch is de Brouwerij Cultuurprijs Heineken 's-Hertogenbosch toegekend. De prijs  is een initiatief van de gemeente 's-Hertogenbosch en Heineken Brouwerij aan de Rietveldenweg. Zij reiken de prijs om de paar jaar uit aan een Bossche kunstenaar of kunstenares van (inter)nationale faam. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van  € 5000.
Marinus van Dorst [r.] van Heineken Nederland b.v en wethouder Jeroen Weyers [l.] feliciteren Frank van Osch met de Heineken Cultuurprijs
.

foto © henkvanesch, 1 oktober 2012.
 


Voor Van Osch kwam de mededeling totaal onverwacht. Hij werd maandagnamiddag -  1 oktober 2012 - naar het Stadhuis van 's-Hertogenbosch gelokt. Daar verrasten wethouder Jeroen Weyers van Cultuur en een delegatie van Heineken hem.

In overleg met Van Osch stellen gemeente en Heineken een datum en programma vast voor de prijsuitreiking. De jury licht tijdens die bijeenkomst toe waarom de keuze deze keer op Frank van Osch is gevallen. Tipje van de sluier is dat de jury zeer onder de indruk is van het onverschrokken doorzettingsvermogen van de kunstenaar om de audiovisuele industrie in Brabant te blijven stimuleren.