Frank van Osch wint Heineken Cultuurprijs

Printerversie
Gepubliceerd op: 16-12-2012 | Gewijzigd op: 16-12-2012
Wethouder Jeroen Weyers heeft op zondagmiddag 16 december 2012 in de Azijnfabriek de Cultuurprijs Heineken Brouwerij ’s-Hertogenbosch uitgereikt aan documentairemaker en audiovisueel kunstenaar Frank van Osch.
De Bosschenaar ontving de prijs voor zijn verdiensten als documentairemaker voor diverse nationale omroepen. Hij zette zich bovendien in om in ‘s-Hertogenbosch een audiovisueel centrum te maken. Van Osch is de negende winnaar van deze speciale prijs.
Documentairemaker Frank van Osch met de Heineken Cultuurprijs 2012.
foto © henkvanesch,  16 december 2012.

De Cultuurprijs Heineken Brouwerij ’s-Hertogenbosch wordt uitgereikt door de gemeente en de Bossche brouwerij. De prijs is er om het culturele leven in ’s-Hertogenbosch te ontwikkelen en te stimuleren.
“Met deze prijs laat Heineken zien dat er ook draagvlak is bij het bedrijfsleven voor kunst en cultuur,” aldus Jeroen Weyers. “En breed maatschappelijk draagvlak is van groot belang voor de toekomst van de kunst- en cultuursector.”

Van Osch is bekend als maker van tv-documentaires. Bijvoorbeeld die over de Troostmeisjes tijdens de Japanse bezetting van Indonesië in de Tweede Wereldoorlog. Maar ook over Drs. P. en over Brabantse muzikanten als Tom America en J.W. Roy.
Recent rondde Frank van Osch er een af over de folkgroep ‘Bots’. Die maakte in de jaren ’70 furore in Nederland en Duitsland. Deze groep is sinds kort weer bij elkaar en gaf tijdens de prijsuitreiking een verrassingsoptreden. Prijswinnaar Van Osch speelde mee op gitaar.