Brabantbokaal voor Jos van der Ven stichting ABC

Printerversie
Gepubliceerd op: 17-10-2013 | Gewijzigd op: 17-10-2013
Het Prins Bernhard Cultuurfonds heeft de Brabant Bokalen 2013 toegekend aan Frans Bakermans (Heeze), Ido Cranen (Gemert) en Jos van der Ven uit  ’s-Hertogenbosch.


Jos van der Ven
.foto © paul kriele, november 2010.

De Brabant Bokaal is een eerbetoon van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor Brabantse cultuur en natuur. Jaarlijks worden drie personen met de Brabant Bokaal onderscheiden.

-Jos van der Ven (1937) ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn vasthoudende en inspirerende inspanningen voor cultuur in het algemeen en de Stichting Archeologie, Bouwhistorie en Cultuur in ‘s-Hertogenbosch in het bijzonder. Van der Ven is de mecenas achter diverse Bossche uitgaven op gebied van cultuur-historie en bouwkunde.

-Frans Bakermans (1949) ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn tomeloze inzet en passie als voorzitter van de Brabantsedag die onder zijn leiding is uitgegroeid tot een groots cultureel grensoverschrijdend evenement

-Ido Cranen (1956) ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn jarenlange enthousiasmerende en originele spilfunctie binnen de Vereniging Ecologische Leef en Teeltwijzen Gemert en de boeiende overdracht van al zijn kennis

Op maandag 18 november reikt de Commissaris van de Koning Wim van de Donk de Brabant Bokalen 2013 uit.