Sporters steunen Maerlantcollege by zaaltekort

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-12-2008 | Gewijzigd op: 02-12-2008
Het Van MaerlantCollege, een scholengemeenschap op VMBO-niveau, is gevestigd aan de Jacob van Maerlantstraat op Zuid. De school groeit sterk en kampt men ruimtegebrek.


Onder leiding van docent Harold Molenschot van de bovenbouw wordt er op een moderne en improviserende  manier aan gymnastiek gedaan.
fotos © marc venrooij, 1 december 2008.
-------------------------
Door de toename van leerlingen is er een tekort aan gymzalen. Voor de bovenbouw werd inmiddels een tijdelijke oplossing gevonden. Dat gebeurt met medewerking van de gemeentelijke afdeling Sport en Recreatie. Die biedt de school faciliteiten aan. Dat gaat van materiaal tot bemiddeling bij de inzet van beroepskrachten die gespecialiseerd zijn in een bepaalde tak van sport. De ondersteuning  past in het gemeentelijk beleid de oriëntatie op sport bij de jeugd te stimuleren.
Deze week werd klimmateriaal geleverd. Docent lichamelijke oefening Harold Molenschot voor de bovenbouw, de onderbow blijft de sportzaal gebruiken, ging met de leerlingen de boom in.
Volgende week is er een les met de roeivereniging De Hertog en daarop een basketball clinic met twee spelers van Eiffeltowers en dan volgen nog handboogschieten en een dansles met de Dance Akademy.
De oplossing komt niet snel in zicht, aldus Molenschot. We zullen nog wel een schooljaar met deze improvisaties moeten werken.