Finale Verkeersveiligheidsprijs

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-11-2020 | Gewijzigd op: 30-11-2020
Het Bossche 'Lekker Anders Dag' geen finalist van de Verkeersveiligheidsprijs

Op het Nationale Verkeersveiligheidscongres op 25 november 2020 werd de finalistva n de Verkeersveiligheidsprijs 2020  bekend gemaakt:  De meeste stemmen kreeg NEXT -driver. Waarmee deze finalist het Bossche Lekker Andersdag  achter zich liet.

Voor wethouder Ufuk Kayha was dit toch weer een bevestiging van de Lekker Anders dag waarmee die actie dag  laat zien hoe je op een andere rnanier naar school kunt gaan en hoe dat werkt. In Den Bosch neemt het aantal deelnemende scholen nog steeds toe, aldus Kayha. 

Bericht van 24 juni 2020: Bekendmaking  finalist Verkeersveiligheidsprijs   in november 2020
Wat Ooit begon deze Lekker anders Dag als een feestje op een schoolpein  in Rosmalen en ‘s-Hertogenbosch, met barista, slingers en strandballen. Intussen is dat uitgegroeid tot  de Nationale Lekker Anders Dag, bedoel om  prettig verkeer rond de school te stimuleren. Maar is getransformeerd tot de finale van de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020.
Op het Nationale Verkeersveiligheidscongres op 26 november 2020 wordt de prijswinnaar bekend gemaakt. In ’s-Hertogenbosch doen so wie so zes scholen mee. Na de zomervakantie volgen nog niewe aanmeldingen

Wethouder Ufuk Kâhya: “Het is belangrijk dat elk kind veilig van en naar school kan. Met de Lekker Anders Dag werken we samen aan prettiger verkeer rond de basisscholen”.
Op dit moment doen in gemeente ‘s-Hertogenbosch de volgende scholen al mee aan het initiatief: De Groote Wielen, KC De Hoven, KC de Duizendpoot, Het IJzeren Kind, L.W. Beekmanschool en Wittering