Actie tegen Verkeersgeweld Ún voor een autoluwe binnenstad

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2022 | Gewijzigd op: 07-10-2022
Zaterdag 8 oktober 2022 houdt de actiegroep Klimaatcoalitie  een demonstratie met auto's door de binnenstad. Er vertrekt om 13.00 uur vanaf Achter het Stadhuis een rits auto's. Die gaat richting De Draak. Daar wordt  zeven rondjes rond het standbeeld gereden als protest dat er 'elke dag nog  door de binnenstad auto's razen'.
De eis van de actiegroep is op korte termijn een verdere uitbreiding van een autoluwe binnenstad,   een stad zonder a-scociaal verkeersgedrag en een effectuering van een collectieve bevoorrading van winkels in de binnenstad.

 Bericht van 16 september 2022  Paul Kagie geeft zaterdag 17 september2022  in  Bobbies aan de St.Janssingel uitleg over te aanstaande actie voor een verdere autoluwe binnenstad en tegen asociaal verkeersgedrag 
Noud merkt op een actie te ondernemen door op enig druk moment  een rits auto's met 30 km over de route St.Jansingel, Vughterstraat en St.Jorristraat te laten rijden. 
Paul Kagie merkt op : Er is een algemeen verschijnsel bij B&W:  verkeersgeweld, waar  B&W niet op participeert.  Blijkbaar dat ook niet deelt met de ambtenarij. 
Het antwoord op gedrag 'Verkeersgeweld ' is opvoeden of  handhaven. 
Alleen moet je  nog de ambtenaren  meekrijgen, maar.die weten van niks..

Bericht van 16 september 2022 Stop Verkeersgeweld
Stop met dat verkeersgeweld Al jarenlang klagen de Bosschenaren, bij de politie en de gemeente, over het verkeersgeweld: hufterig rijgedrag, met veel te hoge snelheden en enorme geluidsoverlast worden de straten gebruikt als racebaan. Ondanks de vele klachten moeten we, na overleg met diverse wijkraden, concluderen dat daar niks aan wordt gedaan. We zijn het zat!

Als bezorgde inwoners verenigen wij ons in het burgerinitiatief: STOPVERKEERSGEWELDDENBOSCH, in een poging verkeersdeelnemers, de gemeente en de politie te overtuigen van de noodzaak om het verkeersgeweld te stoppen. Dit burgerinitiatief, dat door Paul Kagie werd geïnitieerd, wordt gedragen door burgers vanuit diverse delen van onze stad.
Tijd voor actie
Met een brede campagne, dwars door de stad, vragen we aandacht voor het dagelijkse verkeersgeweld dat door hufterig rijgedrag wordt veroorzaakt. Dat geweld, de snelheid en het geluid, zorgt voor overlast voor de bewoners en nog veel belangrijker: voor onveilige situaties voor elke verkeersdeelnemer. Daarom roepen wij* de gemeente en de politie op om niet langer naar elkaar te wijzen en actie te ondernemen.
Oproep aan politie en gemeente
Neem de zorgen en frustraties van de burgers van je gemeente serieus en pak de bekende racers keihard aan. Ga aan de slag met consistente handhaving. (Mobiele) Flitspalen, laserpistolen, geluidsflitspalen en Verkeersfuiken. De meeste notoire hardrijders zijn zowel bij gemeente als bij de politie bekend. Steun de actie, plaats de poster en teken de petitie! 
Oproep aan de burgers
Hang dan de poster uit de Bossche Omroep (van 28 september) zichtbaar voor uw raam. Steun onze campagne ook door de petitie te ondertekenen en/of commentaar te geven op de website  stopverkeersgeweld en info@stopverkeersgewelddenbosch.nl Joost van Dijk 0653645524 Noud Velthoven A.s.
Info middag
Zaterdag 17 september 2022 zullen wij om ca 16.00 uur aanwezig zijn bij Bobbiess aan de Sint Janssingel in 's-Hertogenbosch waar wij u eventueel kunnen informeren over onze actie.

Terug naar boven