Slimme verkeerssystemen bij topdrukte Efteling+Brabanthallen

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-04-2012 Bij grote verkeersdrukte door topevenementen in bijv. de Brabanthallen worden voortaan slimme verkeersmaatregelen ingezet. Bezoekers worden over de snelste routes met behulp van speciale verkeerslichten en informatiepanelen geleid.  Daarmee kunnen files en verkeersoverlast zoveel mogelijk beperkt worden.

Technische verkeersmaatregelen om -bij drukte -het verkeer zo snel mogelijk naar de plaats van bestemming te leiden, zoals ingeval van topdrukte in de Brabanthallen.
foto © herman van boxtel,  26 november 2010.

Dit hebben de Efteling, Brabanthallen, gemeenten, provincie en Rijkswaterstaat afgesproken. De gezamenlijke aanpak is voor het eerst zichtbaar tijdens het paardensportevenement Indoor Brabant van 19 tot en met 22 april 2012..

De verkeersdrukte wordt in de gaten gehouden met camera’s en detectielussen in de weg. Zo kan de regionale Verkeerscentrale de diverse systemen langs de Brabantse wegen op maat aansturen en bijvoorbeeld een omleiding via Tilburg instellen. Ook kan de Efteling zo nodig attracties gefaseerd sluiten of de openingstijden iets verruimen.