Eerste paal voor nieuwe woonwijk Meerendonk

Printerversie
Gepubliceerd op: 20-05-2010 | Gewijzigd op: 20-09-2010
Bericht 20 september 2010 verhuur eerste woningen
Woensdag 22 september start de verhuur van de 10 huurwoningen die gebouwd worden in de Meerendonk. De huurwoningen zijn onderdeel van het nieuwbouwproject At Home in Zuid, dat BrabantWonen samen met projectontwikkelaar AM ontwikkeld heeft. De bouw is inmiddels gestart.

Het nieuwbouwproject At Home in Zuid kent drie verschillende woningtypen: torenwoning, hoek- en tussenwoningen. De eengezinswoningen zijn ruim en hebben een functionele indeling met een tuin op het zuiden. Eind mei 2010 is de bouw gestart en inmiddels verrijzen de eerste woningen in de Meerendonk. De verwachte oplevering van At Home in Zuid is in februari van 2011. Belangstellenden voor de huurwoningen kunnen zich vanaf 22 september inschrijven via WoonService.

In Meerendonk komen in totaal 262 woningen in diverse prijsklassen, zowel koop als huur. Naar verwachting is de nieuwbouw Meerendonk in zijn geheel in 2016 gereed.

Bericht 20 mei 2010: eerste paal
Vanmiddag 20 mei 2010, werd rond 4 uur door wethouder Ton van Bussel en diens voorganger Geert Snijders vanuit een heimachine op de Meerendonk de eerste paal geslagen voor de wijk At Home in Zuid. Dat is het gebied in het verlengde van de Pieter Langendijksingel, gelegen tussen de vuilnisstortplaats en de Gestelse Buurt.

Het bouwterrein langs de Pieter Langendijksingel.

foto's © paul kriele, 20 mei 2010.
 
vlnr Wethouder Ton van Bussel [Ruimtelijke Ordening], directeur Brabant Wonen Henk Roozendaal en directeur Wilco van de Ban van AM regio Zuid, de ontwikkelaar van het gebied.
Links de eerste kopers: Hassink [man met snor] en Shamier [l.], die als oud-Bosschenaren 31 jaar woonachtig zijn geweest in Zwolle waar ze een hotel exploiteerden. Binnenkort keren ze terug naar Den Bosch gaan ze zich op  de Meerendonk 
vestigen. ''Het is nog steeds de vitamine die je trekt naar deze stad,' zegt Shamier met aan haar zijde haar dochter die overigens in Den Bosch geboren is.

Links onder: de eerste kopers van een huis, Max Wouters en vriendin Mariëlle Smits uit St. Michielsgestel die van  de projectontwikkelaar AM een VIP-behandeling  kregen.


De gasten in afwachting van het slaan van 'de eerste paal'.  Wethouder Snijders moest eerste even de bouwhelm bijstellen. Algemeen directeur Theo Vorstenbosch van de stichting Leyestroom die vanuit zes parochiescholen in Vught uitbreidde over  Den Bosch [Maaspoort, Rompert en Vlijmen] en nog  een -ook en protestants christelijke]  school in Zuid. Volgend jaar hoopt hij op de Meerendonk een BBS in  gebruik te kunnen nemen.
zie ook School
Hierboven: de handeling door wethouder Ton van Bussel in de cabine en voormalig wethouder Geert Snijders. Rechts een overzicht van de bouwplaats en van het gehele bouwterrein op Zuid.
foto's © paul kriele, 20 mei 2010.
---------------------------------------------------------------
Wethouder Ton van Bussel sprak over '...dit project At Home in Zuid ofwel Thuis in Zuid, waaraan hard en intesief isgewerkt  en met resultaat. Mijn voorganger Geert Snijders heeft zich stevig  ingezet voor de voortgang van dit project.. Samenwerking is geboden. Zonder de expertise van de wooncorpoatie en de bouwers kan de gemeente haar ambities niet waarmaken,' zei Van Bussel.
En tot slot: 'Ik verneem zojuist van Henk Roozendaal van Brabant Wonen, dat alles is verkocht. Datgeeft goede hoop voor de volgende fase. Nieuwbouw en wijkvernieuwing gaan hier hand in hand.'

Wijkplanning 'At home'
 In Den Bosch Zuid aan de Pieter Langendijksingel worden 66 koop- en 10 sociale huurwoningen gebouwd. Van de begin maart 2010 gestarte verkoop van de koopwoningen is 90% verkocht.  Naar verwachting worden de huizen medio 2011 opgeleverd. 
BrabantWonen, gemeente ’s-Hertogenbosch, welzijnsonderneming Divers en projectontwikkelaar AM werken samen aan de wijkontwikkeling At Home. Daar verrijzen achter de Gestelse buurt 262 woningen. Hierbij worden wonen, leren, werken en de publieke ruimte gecombineerd. Tevens komt er in de Meerendonk een Brede Bossche School en een reeks  zorgwoningen.


Terug naar boven