mr. Hein Bergé 93 temidden van eigen expositie

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2009 | Gewijzigd op: 19-01-2009
De jubilaris recipieerde in Museum Slager temidden van een expositie met documenten, foto's  en krantenartikelen uit  diens jeugdjaren en loopbaan. Burgemeester Ton Rombouts en diens-voor-voorganger Ben van Zwieten kwamen Bergé feliciteren, evenals tientallen relaties van het  Museum Slager en uit de advocatuur en tal van vrienden.
foto's © paul kriele, 18 januari 2009.

Op zondagnamiddag 18 januari 2009 vierde mr. Hein Bergé zijn 93ste verjaardag temidden van tal van vrijwillig[st]ers van het museum en vrienden en relaties.
In het Museum Slager in de Choorstraat is een expositie over deze nestor van de advocatuur en van Museum Slager ingericht. Het is een hommage aan deze Bosschenaar aan wie [samen met Jan van der Eerden] het te danken is, dat er nu monumenten zijn gerestaureerd en de Binnendieze als een toeristische trekpleister behouden bleef.
De expositie bevat tal van documenten en foto’s uit het leven van de oud-rechter aan de Bossche rechtbank en oud-politicus die in de jaren 1966-1971 met Beter Bestuur in de raad was vertegenwoordigd en daar furore maakte.
De expositie blijft een aantal weken in Museum Slager te zien.
Op Bergé's verjaardag kwamen, behalve de twee burgemeesters Rombouts en Van Zwieten en tal van vrienden en relaties, ook specifiek te noemen collega-in-de-strijd architect Jan van der Eerden en plebaan Gert Jan van Rossum de jubilaris feliciteren.