mr. Hein Bergé 94 jaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2010 | Gewijzigd op: 19-01-2010
Bergé's persoonlijke adviseur mr. Edward Haaksma feliciteert de jarige met een paar potten kleurrijke  bolgewassen.
foto © paul kriele, 18 januari 2010.
Jan en Anne Marie van der Eerden-Bom en Anne van Lanschot en  rechts op de voorgrond Else van Helmond.

In intieme en huiselijke sfeer heeft mr. Hein Bergé vandaag zijn verjaardag gevierd. 's Morgens waren er de zgn. 'hofdames' die hem liefdevol verzorgen.  De namiddag was gereserveerd voor een paar intiemi, onder wie Bergé's compaan in de strijd voor het behoud van het Bossche erfgoed* mr. Jan van der Eerden en zijn vrouw Anne Marie Bom.
Ook Marcel en Nel van der Heijden [auteur van het boek over Museum Slager, maart 2007] en Bergé's persoonlijke adviseur mr. Edward Haaksma kwamen de senior van de advocatuur, oud-politicus en raadsheer feliciteren.

Bergé geniet nog elke dag van de mensen om hem heen die hem bezoeken en/of verzorgen en geregeld op een ontspannen manier hem gezelschap houden, onder wie Else van Helmond en Anne van Lanschot. De 94-jarige ziet er weer goed uit. Bergé is helemaal opgeknapt na een dipje door een periode van ziekte.
Anne van Lanschot: 'Dit vindt ie heerlijk met mensen om hem heen de zaak volgend. Helaas kan hij  nauwelijks nog mee  doen met de conservaties. Maar zulke ontmoetingen- met een wijntje en een hapje - geven hem een welkome afleiding.' 

Dan zijn er ook nog de talrijke vrijwilligsters, voor wie mogelijk in het voorjaar een apart dagje wordt belegd. Uiteraard ontbreekt onderbuurman Gerard Jansen niet. Jansen zegt '...het museum van de grond af te hebben opgebouwd en meegemaakt' .
En daar tussendoor beweegt zich Anke Mens die deze middag voor de lekkernijen en de drankjes zorgt. Ook Irène van der Does de Willebois, huisvriendin en oud-vrijwilligster, komt even aanwippen.
Dan worden er nog felicitaties per brief bezorgd, onder andere van oud-vrijwilligster en vriendin  Monique Trimbos en van het bestuur van de stichting Museum Slager, dat zojuist vergaderd heeft. Bestuurslid Else van Helmond brengt persoonlijk de gelukwensen over van voorzitter Len de Klerk, Annemarie Nelissen [secretaris], Jos van Erp [penningmeester] en Jac Stienstra.
Als een van de bezoekers de recipiërende Bergé wenst dat '....ie nog heel oud mag worden,'  zegt de jubilaris:  'Oud worden?  Da's niet meer nodig. Ik ben het al.' 

* Bosch' Erfgoed
In april 2010, aan de vooravond van het nieuwe vaarseizoen, vindt er bij de opstapplaats van de boten over de Binnendieze een ceremonie plaats rond Bergé en Van der Eerden voor wier verdiensten een plaquette wordt onthuld. 


Terug naar boven