Familie Slager centraal op expositieJB-ziekenhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-04-2013 | Gewijzigd op: 23-04-2013
Vanmiddag- dinsdag 23 april 2013- opent bestuursvoorzitter van het JBZ, dr.Willy Spaan, de expositie 'Op bezoek bij de familie Slager', in het Jeroen Boschziekenhuis. De opening wordt ingeleid door Jos van Erp, de ad-interim voorzitter van Museum Slager. [zie artikel over de familie Slager]
De expo, die van drie generaties Slager, portretten, stadsgezichten en bloemstillevens bevat, duurt t/m 27 juni 2013.

-Boven: Titel 'Patiëntje', ofwel  Suze de dochter van Piet Slager jr. .

-Rechts boven: 'Het rode mutsje', portret van Petrus Marinus Slager van diens vrouw Catharina Uijtenboogaart, gedateerd 1872.

-Rechts: vlnr. de moeder van Piet Slager midden dochter Maria van P.M.Slager als 'Brabants meisje'' en rechts schilderijtje,ook van P.M.Slager, getiteld 'Mijn moeder'
.
foto's © paul kriele, 22 april 2013.


Zelfportret van de hierboven genoemde Piet Slager jr.[*1871+1938] Vitrine met medailles en penningen van de Koninklijke School voor Nuttige en Beeldende Kunsten van Piet Slager.
Ondermeer een Bossche stadspenning [rechts boven] en medailles als prijs van de cursus 1884/85 van de 'afdeeling B 2e klasse Tekenen fragmenteren naar pleister.
   
 Van Piet Slager De Triniteitstraat [l.] en Marktdag. 'Boerderij met openslaande deur' en 'Rozenboogje' van Suze Slager-Van Velsen [*1883 +1964] . Zij was de echtgenote van Piet Slager .

   
-Rechts boven: Twee huizen van Tom Slager. Het onderste aan de Heiweg in Vught. Tom, zoon van Hein Slager en Willie Cordes [fografenfamilie]  is de laatste van de Slagersfamilie en bleef kinderloos.
-Boven: 'Azalea's in Chinese potten' van Jeanette Slager [*1881 +1945].Jeanette is een van de vijf kidneren van Petrus Marinus en CharlotteUijtenboogaart.
-Rechts: Ook van Tom Slager 'Meer inde winter'.


foto's © paul kriele, 22 april 2013.
 

Terug naar boven