Hokhut: nieuw idee van VanDillen op Parade

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-12-2009 | Gewijzigd op: 24-12-2009
Imke van Dillen licht in de, zoals ze noemt, hokhut dit  nieuwe kunstwerk van 'Paradeverhalen' toe.
In deze herberg Ónze Jeroen' kun je je belevenissen ervaren en/of delen met anderen.
Intussen maakt Andy Bach van de Weener groep  de Parade sneeuwvrij, zodat het labyrint ook zichtbaar wordt en zijn functie in de opstelling behoudt.


foto's © paul kriele, 24 december 2009
 

Op de Parade is een kunstwerk opgezet waarin je voor jezelf of met andere kunt schuilen en/of de omgeving ervaren. Van Dillen noemt het 'Onze Jeroen', een naam die verwijst naar de plek van Jeroen Bosch die hier 500 jaar geleden geleefd heeft. Bosch hield zijn tijdgenoten ook een spiegel voor.

'Onze Jeroen', is in deze omgeving geplaatst om een ander persectief op het - eerder aangebrachte - labyrint, dat toevallig net sneeuwvrij wordt gemaakt te krijgen. Daarin staat middenin - ook -  een herberg/of hokhut, zoalsVan Dillen het noemt, centraal. Je gaat een groen beschilderd trapje op en komt in een smalle ruimte met gaten in de wanden en een kunststof doorscijnend golfdak.. Daar mag je je eigen wereld beleven en de omgeving ervaren..

Vorig jaar hadden we die paarse lantaarns opgezet door de lichtkunstenaar Eric Groen. Dit is jaar staat er wederom een kunstwerk op de Parade, dat geïnspireerd is op de omgeving, licht en Jeroen Bosch, verklaart Imke. 'Ik vroeg hen [Kirsti Pol en Erwin Evers van het Makershuis] om bepaalde hokhutten in de Openbare Ruimte te zetten, zodanig dat je een ander perspectief krijgt dan thuis.
Van Dillen kijkt erg enthousiast en ook voldaan terug op de realisatie van dit kerstproject  De sponsors kwamen erg vlot en loyaal afzetten om dit kerstlabyrint te kunnen realiseren. En de kunstenares somt ze nog eens extra op: Karwei, Océ en Bieling [een stikkerfabrikant].

Dit kunstwerk, dat een op weg is naar 2016 [Jeroen Boschjaar] staat nog tot 8 januari 2010 op de Parade.
zie ook ons labyrint

Terug naar boven