Inwijding Kathedralen op wielen

Printerversie
Gepubliceerd op: 24-05-2012 | Gewijzigd op: 24-05-2012
In voorgaande jaren stond in de stad en op de Boulevard  de woonwagen met verhalenverzamelaarster Imke van Dillen centraal. Daar konden mensen hun verhaal doen.
Initiatiefnemer Imke van Dillen draait het dit jaar om. Nu komen de kathedralen naar de mensen toe. Kathedraal staat overigens symbool van samen zijn een samen beleven, kortweg verbinden. 
Het project 'Onze Kathedralen op Wielen'  is een initiatief van Imke vanDillen en wordt uitgevoerd samen met theatermaker Rachel Zweije en beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk. Imke: 'Dit idee van Kathedraal op wielen' is dat we nu naar de mensen toe gaan. Er zit het aspect beweging in. Maar we borduren voort op de oude structuur: samen bouwen aan een kathedraal. Dat is een fysieke plek, waar je jezelf en de ander ontdekt.'

Vanavond  -24 mei 2012- wordt door festivaldirecteur van de Boulevard, Geert Overdam en Patrick Timmermans van Erfgoed Brabant 'de kathedralen' ingewijd.-Boven: Op donderdag 24 mei stonden de kathedralen op het Emmaplein.
Het interieur [rechts] van een van de kathedralen met initiatiefneemster Imke van Dillen [rechts achter] .
-Rechts een kathedraal behangen met wieldoppen.

foto's © paul kriele, 24 mei 2012.

Rondom en in de kathedralen liggen of hangen bordjes die duiden op 'bezieling'. Op de Boulevard zal straks in augustus ook een 'Plein der bezieling' aanwezig zijn. Op een van de bordjes heeft de directeur van het Lilianefonds Kees van de Broek zijn bezieling 'vrijheid' geschilderd.

-Boven: Onder het loof van het Emmaplein serveert Els van Olphen van productiebedrijf Henri pommodorisoep, gemaakt van natuurlijke bestanddelen. 'Soep,' zegt  Els, 'is eten en eten is ook beleving' en het is ook nog eens puur natuur..'!

-Rechts: Camille de Bont en Femke Lamers van de Beekmanschool,maakten aan de voet van het H.Hartmonument een variant op 'zon, zee en strand'.

foto's © paul kriele,  24 mei 2012.

Gedurende de maanden april, mei en juni kunnen Bosschenaren meebouwen aan de kathedraal die op diverse lokaties staat opgesteld. In en rond die kathedralen kunnen mensen hun bezieling kwijt.
Vanmiddag -donderdag 24 mei 2012- gebeurde dat op het Emmaplein.
Daar maakten schooljeugd van 'de Beekman' op creatieve wijze hun idee van bezieling concreert in kleine werkstukjes en serveerde Els van Olphen [productiebedrijf Henri] pommodorisoep, die uit natuurlijke producten was samengesteld.
'Want,' zegt Els, 'eten is ook verbinden.'
zie ookde site van Kathedralenbouwers

Terug naar boven