Uilenburg 24: 'Smalste pandje' in verbouwing tot woonruimte

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-06-2014 | Gewijzigd op: 10-06-2014
Het in de stad alom bekend staand smalste pandje van Den Bosch wordt vebouwd tot woningen en mogelijk een bedrijfsruimte. Dat zegt Theo Persoons, beter bekend als 't Kappertje op Postelstraat 36. Theo heeft voor het achterpandje, gelegen aan de Binnendieze, een bouwaanvraag ingediend. Elke gids op de rondvaartboot wijst naar dat  'smalste pandje' van de stad. 'Maar,' zegt Theo, 'Let wel, het is het smalste pandje langs de vaarroute...'. Het mijne, dat  los staat van het voorpand aan de Postelstraat, meet 2.93 m. Het pandje De Schietspijp, rechts naast het stadhuis gelegen, blijkt 2.70 m breed te zijn.

Postelstraat 36 icm Uilenburg 24
Het perceel, kadastraal bekend als Postelstraat 36, heeft een achteruitgang op  Uilenburg 24. Daar staat dat 'smalste pandje' en er naast een garage.  Persoons  weet nog niet zeker of er een atelier, winkel of kantoor in komt,  maar wel wordt het verbouwd tot woonruimte.
Postelstraat 36 heet volgens Mosmans Calvarieberg.
Volgens bewoner/eigenaar/kapper Theo Persoons zat in zijn achterhuis, dat hij geheel in oude stijl laat terugbrengen, met binnenplaats en apart achterhuis, een sigarenmakerij.
 
Het achterhuis van Postelstraat 36, waarvan het wit gestuukte pandje links naast de garage, beter bekend staat als het 'smalste pandje van de stad..' zoals gidsen op de rondvaartboten suggereren. Maar het is het smalste pandje langs de vaarroute! 
 
foto's © paul kriele, 22 februari en 6 juni 2014.
Postelstraat 36, beter bekend als't Kappertje van Theo Persoons, die elk jaar hoog scoort bij de veurgevelversierwedstrijd van Oeteldonk.

De Schietspijp op de Markt,  waarin modehuis La Ligna, is gevestigd, is werkelijk het 'smalste pandje' in  de stad.
Rechts naast het stadhuis staat 'De Schietspijp', dat werkelijk het smalste pandje is in de stad. De voorgevel meet 2.70 m breed.
Het adres is Schapenmarkt 2.


foto © paul kriele, 9 juni 2014.
 


Terug naar boven