Postelstr. 3 nieuwe zaak Penkie van Frank de Bie

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-05-2006
Boven links pandje op Postelstraat 3, waar Frank de Bie[rechts al thee schenkend] de zaak met door gehandicapte gemaakte ambachtelijke spullen verkoopt en exposeert.

foto's © paul kriele, 10 mei 2006.

De nieuwe zaak van de Bosschenaar, maar in Antwerpen geboren Emile, roepnaam Frank, de Bie heet Penkie.. Achter die naam speelt zich de hobby van de Bie af, die hij na zijn Boudewijntijd [café/restaurant Karrenstraat] is gaan oppakken.
'Want,' vertelt de welbespraakte ondernemer, 'ik besefte dat ik talent heb, maar om dat te ontplooien, daar is tot die tijd geen gelegenheid voor geweest.' Frank richt zich uitsluitend op het portretschilderen: acryl op linnen.
Daarnaast bevat de nieuwe zaak 'Penkie' op Postelstraat 3A [voorheen kapsalon Vanity Fair en daarvoor Museumke de Brabantse Poffer] een winkel in gebruiksartikelen, speelgoed en interieurartikelen, die gemaakt zijn door lichamelijk en geestelijk gehandicapten.
'In de tijd na Boudewijn, zo eind 2005,  raakte ik in contact met deze vorm van kunst ,' aldus De Bie, die zakelijke contacten heeft gelegd met een tiental activiteitencentra, onder meer in Geldrop, Vlijmen, Den Dungen en Vught. De officiële opening van 'Penkie' staat gepland op 27 mei 2006. 

Eerste berichtgeving dd. 7 april 2006:  Nieuwe onderneming van Frank de Bie
Frank de Bie begint in het historische pandje 'De Poffer' op Postelstraat 3 A een kunstgalerij en een kunst- pleidingscentrum voor gehandicapten.
De precieze invulling wil De Bie, die bekend staat om zijn brede initiatieven die niet altijd tot succes en soms zelfs tot schulden leidden, niet zeggen. Maar zijn kunstgerichte zaak gaat op 7 mei 2006 [koopzondag] open.
Het pandje staat bekend als het voormalige museumke van Frans van Asperen: De Brabantse Poffer. Het perceel was van Wijffels, directeur van de Botermijn die het pand liet opknappen en het kort erna verkocht aan Aannemer Drijvers.
Laatstelijk was er de kapsalon Vanity Hair, die naar Guardianenhof verhuisde en daarboven- het inmiddels ook verhuisde- vertaalbureau De Keulenaar [Postelstraat 11] in gevestigd.
De 52-jarige Frank de Bie is een breed georiënteerde zakenman die actief was onder meer als producent van tv-producties, uitgever van het stadsmagazine  Entrance, organisator van modeshows en popfestivals, manager in de horeca en bestuurslid [ondermeer van de BLOS voorganger van Boschtion], Groen Links en de speeltuinvereniging Westenburgerweg en.. dan nu in de kunst.


Terug naar boven