Postelstraat 51: Secondhand Rose modezaak stopt

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-01-2018 | Gewijzigd op: 23-01-2018

Ria van Hoof stopt met haar winkel Secondhand Rose op Postelstraat 51. Daar kan men -in het hoog segment – veelal dames mode en accessoires uitzoeken. De 'heren' zijn in de collectie  weinig vertegenwoordigd. 


Postelstraat 51


Ria van Hoof stopt na 22 jaar 
met haar damesmodezaak Secondhand Rose.


foto © paul kriele, 23 januari 2018.
......................................................................................................

Ria heeft er uiteenlopende redenen om te stoppen: ‘Ik ben pas 65 geworden en voor deze speciaalzaak heb je toch veel energie en veel tijd nodig. Ik wilde graag stoppen op het hoogtepunt van de zaak, die nu 24 jaar bestaat. De eerste twee jaar deed het Diana van Rijckevorsel. Ik nam de zaak, waar ik bij haar in dienst was, na twee jaar over.

Het pand is overigens van mij. Dus bij een overdracht, waar ik tevergeefs op zoek naar was, wenste ik naast de winkel ook het pand over te doen. Maar dat is me niet gelukt.

Het werk was ook mijn hobby. Ik heb altijd veel belangstelling gehad in stoffen en mode. En dankzij Diana kon ik dat in 1995 voortzetten in een dagelijks  beroep’.

Ria van Hoof: ‘Alles moest wijken voor dit vak. Je bent nooit klaar. Nu- na 22 jaar-  krijg ik tijd om eens naar een concert of museum te gaan.  
In die tijd was er in de stad nauwelijks een tweedehans damesmodezaak. In de modestad Den Haag en in Amsterdam wel. Den Bosch liep daarin nog achterop’.


In februari 2018 sluiten de deuren van Second hand Rose voorgoed en dan gaat Ria, die een zus is van Galeriehouder Jan van Hoof, zich verdiepen in het omgaan met computers en Frans conversatieles volgen.