Op Postelstraat 10 gaat Bakery YallaYalla van Kahled Mejlawi open

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-08-2019 | Gewijzigd op: 31-08-2019
Kahled Mejlawi opent binnenkort een eigen bakkerij/restaurant naast het ervoor- op nummer  6-gelegen restaurant Yalla Yalla,  genaamd Yalla Yalla Bakery. Daar is Khaled [*1986] al drie jaar werkzaam, evenals zijn broer Abdulla [Angelo]. Khaleds voorgesciedenis is weinig rooskleurig om niet te zeggen vreselijk.
In zijn geboorteplaats Idlib in Syrië werkte hij al op zijn tiende in de bakkerij want toen al droomde hij van een eigen zaak. Niet wetend dat die ooit in Nederland zoul liggen. Maar hij behaalde er wel vast successievelijk de horecapapieren voor. Jaren werkte hij  -gevlucht naar o.a Jordanië, Libië en Libanon- in restaurants  en in bakkerijen. Hij begon zelfs met een compagnon een eigen restaurant in Libanon. Maar zijn  toekomst  was niet erg voospoedig. 
 
Kok, bakker en restaurateur Khaled Mejlawi voor zijn nieuwe zaak  restaurant annex bakkerij 'Yalla Yalla Bakery'. 

foto © paul kriele, 29 augustus 2019.
...............................................

Zijn geboorteland bleef trekken en hij keerde terug naar Edlib. Maar door de aanhoudende oorlogen in Syrië en de omliggende landen zag hij voor zich daar geen toekomst meer en vluchtte naar Nederland. Dan noemt hij even voetbal. Dat Nederlandse voetbal had hem geboeid en bevestigde zijh keuze om naar Nederland te vluchten. Maar al zijn documenten en horecadiploma's was hij kwijt. In Nederland moest hij opnieuw beginnen. . 

Intussen zij er vijf jaar verstreken. Na de opvangcentra in Ter Apel, Gilze  Rijen en vervolgens Venlo heeft hij eindelijk een vaste bestemming gekregen en toont spontaan de vereiste papieren en de definitieve verblijfsverguning en AED-kaart.
Maar de energieke en steeds vrolijk ogende Kahled moet nog wel opnieuw zijn horecabrevet halen. Daarvoor is hij de vorige week op het Koning Willem I-College begonnen aan de studie Horeca nivo 1, met als doel spoedig door te stomen naar Nivo 4. 

Ook is in die jaren zijn persoonlijke levensituatie veranderd. Khaled is gelukkig getrouwd met Samiha.  Zij hebben intussen een zoontje Jamal van 4 en een dochtertje Suad van 3 jaar.  Bovendien is zijn droom een eigen restaurant te bezitten, werkelijkheid geworden. 
 
Postelstraat 10 voorheen een kroeg, met de nieuwe uitbater Khaled Mejlawi [*1986], die dit
pandje als restaurant / bakkerij gaat exploiteren.


foto © paul kriele, 29 augustus 2019.
..................................................................................

Breed samen gestelde menukaart

Kahled heeft  met een menukaart voor ontbijt, lunch en diner grootse plannen. Voor de bakkerij betekent het al vroeg op voor het bakken van sandwiches, belegde broodjes, snacks en sappen. De menukaart van het restaurant biedt een mix aan gerechten, zowel Europese als die uit het Midden-Oosten: naast een soepje, salades en Syrische pizza's, gerechten met kip [falafel], vlees of een volledig  vegetarisch menu.

Khaled neemt zich voor een balans te zoeken tussen kok bij Yalla Yalla en bakker/kok in zijn eigen zaak op nummer 10.
 

Terug naar boven